Результати вражаючі, тому безпека пасажирів буде і надалі під пильним контролем співробітників ДАІ.

За цей час інспекторами ДАІ Вінниччини оглянуто більше п’яти тисяч автобусів, у тому числі 655 з них, які здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення. Під час перевірок виявлено 176 несправних автобуса із різними порушеннями: заблокованими аварійними входами, несправними зовнішніми світловими приладами, шин та коліс. Також зафіксовано 1397 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями автобусів. З них два ганебні випадки, коли водії знаходилися за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

29 травня близько четвертої години ночі працівниками Державтоінспекції був зупинений автобус «Мерседес - Бенц» під керуванням водія, який знаходився у стані алкогольного сп’яніння. По даному факту водія притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.130 КУпаП, а автобус доставлено на арештмайданчик. А 30 травня, інспектори ВДАІ Бершадського РВ УМВС зупинили рейсовий автобус «БАЗ», який слідував за маршрутом «Бершадь - Одеса». В салоні автобуса знаходилося 6 пасажирів. Як з’ясувалося у ході перевірки, водій перебував у стані наркотичного сп’яніння. На водія також був складений протокол за ч.1 ст. 130 КУпаП, автобус поставлений на арешт майданчик.

За час відпрацювання Державтоінспекцією Вінниччини перевірено 198 суб’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів. Складено 1430 адмінпротоколів. Тимчасово вилучено 6 ліцензійних карток на автобуси та надіслано 10 подань до Укртрансінспекції про позбавлення перевізників ліцензії.

Незважаючи на закінчення відпрацювання, Державтоінспекція Вінниччини продовжить перевірки пасажирського транспорту. Вони носитимуть постійний характер і триватимуть впродовж усього літа. Основна їхня мета – не допустити дорожньо-транспортних пригод за участі пасажирського транспорту, особливо під час перевезення організованих груп дітей до місць їхнього відпочинку.



Переглядів: 3591
Поширень: 0