У дітей з психічними відхиленнями творчі здібності розвивають технікою декупаж

"Використовуючи техніку декупаж дитині не обов\'язково гарно малювати. Це допомагає дивитися на світ з різних точок зору. Створити свій особливий, чарівний світ. Світ мистецтва, у який другий входить тільки як споглядач. Удосконалювати свої творчі здібності, пам\'ять, увагу. Достатньо навчитися вирізати візерунки на серветках. Та клеїти їх на покриття. Попри таку просту процедуру, діти одночасно можуть реагувати на різнокольорову гаму. На те, що саме зображене на візерунках. Давати свої оцінки. І робити неповторні картини, або сувеніри. Допомагає реалізувати себе максимально як творчу особистість", - розповіла майстриня Тетяна Кошелевська.

Кошелевська разом із своєю колежанкою Валерією Савицькою навідуються до Вінницького обласного спеціалізованого будинку "Малятко". Він працює для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки.

Ірина Зленко

"У таких діток зовсім інакше сприйняття будь-якої інформації. З ними і треба працювати уважніше. Але, як і будь-яка дитина, поринаючи у творчій процес змушена постійно аналізувати форми і пропорції предметів. Розвиваючи тим самим своє логічне мислення. А розуміння форми навколишніх предметів, отримане на заняттях, дає поштовх розвитку художніх здібностей. Останній раз ходили до дітей, коли туди навідалася виконувач обов\'язків начальника Міндоходів у Вінницькій області Ірина Зленко. Вона вже два роки опікується ними. Маленькі вирішили зробити їй подарунок. Попросилися зробити картину. Ми мали серветки з малюнками соняшників. Кожен потроху долучився до справи. Вийшов шедевр", - додала Савицька.



Переглядів: 3714
Поширень: 0