Від непередбачуваних ситуацій на дорогах не застрахований жоден водій. Як кажуть – дорога помилок не вибачає. Тож, вирушаючи у путь кожен водій має впевнитися, що технічний стан його автомобіля дозволить без зайвих клопотів подолати дорогу, не створюючи небезпечних ситуацій. Особливо це стосується великогабаритних машин, раптова поламка яких на дорогах державного значення несе в собі серйозну загрозу для інших учасників дорожнього руху.

Вдень, 1 липня, рухаючись на підйомі об’їзної дороги міста Вінниці, у водія автомобіля «Вольво», який прямував до Тернополя, відірвалася цистерна, в якій перевозився яблучний концентрат. Лише дивом ця автопригода сталася без жертв, адже некерована цистерна впала на проїзну частину дороги, створюючи небезпеку для інших водіїв. Важко собі уявити наслідки, якби у ній перевозився не сік, а пальне.

Коли ж на місце події прибули інспектори ДАІ, їх вразила поведінка водія, який ніяк не хотів погодитися із тим, що в автопригоді є його провина: він не перевірив перед від’їздом, як закріплена на автомобілі цистерна. Втім, потрібно було приймати міри, щоб виправити дорожню ситуацію та допомогти водієві рушити далі.

Обшивка цистерни не дозволяла підняти її краном – була загроза, що вона не витримає і 21 тонна концентрату виллється на дорогу. Тому було прийнято рішення викликати із Тернопільської фірми - власника інший подібний автомобіль, перекачати концентрат та звільнити дорогу від цистерни, яка заважала руху транспорту.

Щоб убезпечити водія і вантаж та забезпечити вільне пересування трасою іншим автомобілям, екіпаж ДПС усю ніч чергував біля розірваної навпіл вантажівки. Із Тернополя інший грузовик із цистерною прибув лише вранці. Автопригода була ліквідована, а дорогу інспектори ДАІ звільнили для руху транспорту.



Переглядів: 6435
Поширень: 0