Зловмисники спеціалізувалися, в першу чергу, на дорогих системах опалювання, зокрема, викрадали котли імпортного виробництва, євробатареї. Після візитів непроханих гостей з дач зникав ламінат, пластикові вікна, внутрішні двері. Кримінальний бізнес починали ще у 2005 році з крадіжок посуду, садового інвентаря та особистих речей дачників. В останні роки на приміських новобудовах було чим поживитися, адже ціна тільки імпортних опалювальних котлів коливалася в межах тисячі доларів.

Шестеро учасників злочинної групи віком до 25 років мали чіткий розподіл ролей, користувалися двома автівками. Перш ніж іти на справу ретельно перевіряли вибраний будинок, чи немає господарів, а вже потім під покровом темряви шляхом пошкодження вікна проникали в помешкання. Злодіям вистачало трьох хвилин аби демонтувати та винести опалювальний котел, за лічені хвилини опустошити будинок.

Щоб швидко збути викрадене вони віддавали його за символічну ціну – приміром, котел за 900 євро продали за 2 тисячі гривень, набір інструментів фірми «Bosсh» - за 200 гривень. Крадії постачали привласнене злочинним шляхом таксистам, торговцям на ринках міста та просто знайомим задешево, посилаючись на те, що терміново потрібні гроші.

В складі групи були дві 20-річні дівчини, які виконували чітко визначені для них завдання. Під час скоєння злочинів дівчата вартували в машині, перед набігами крадіїв перевіряли чи немає нікого в помешканнях, а також в разі необхідності розігрували закоханих, які ввечері прогулюються з бойфрендами.

За словами начальника Вінницького РВ УМВС Олега Картушева, оперативники вирахували і затримали зловмисників в середині лютого. У крадіїв вилучили частину викраденого, яке вони не встигли продати. За фактами крадіжок порушено ряд кримінальних справ. За попередніми даними розслідування, обвинуваченим інкримінують 36 злочинних фактів. На період досудового розслідування молодики перебуватимуть під арештом. Їх подільниці – на підписці про невиїзд.


Переглядів: 3818
Поширень: 0