Конкуренцію шахрайству в кримінальній статистиці Вінниці становлять хіба що квартирні крадіжки. Зовсім недавно вінницька міліція «прикрила» трьох зловмисників, які, схоже, поставили крадіжки на потік.

«Імовірно на рахунку цих громадян 10 квартирних крадіжок», - уточнює начальник міської міліції Юрій Куций. У житло вінничан вони навідувалися вранці - з 9-ї до 13 години, коли господарі на роботі, навчанні, ходять за покупками. Проникали всередину, вибиваючи серцевину замка .

Коли підозрюваних затримували, у них на квартирі знайшли 15 велосипедів. Як виявилося, ця трійця паралельно спеціалізувалася і на двоколісній техніці. Ночами вони ходили по під\'їздах і «збирали» велосипеди , які часто господарі залишають на сходових клітках, у тамбурах. Потім ремонтували техніку і збували через знайомих. Тепер міліція розшукує власників крадених велосипедів.

Останнім часом почастішали випадки крадіжок магнітол з автомобілів. За ніч у місті зловмисники «обчищають» по 2-3 автівки. «Як правило, злодії орудують в одному мікрорайоні або сусідніх, переважно на Вишеньці, тепер же незаконні проникнення в салон машин ми реєструємо практично по всьому місту» , - скаржиться Юрій Іванович. Він вкотре нагадав, що вберегти авто від чужих рук можна залишаючи його на ніч в гаражі або на стоянці, що охороняється, а квартиру - поставивши під сигналізацію. При цьому головний міліціонер міста запевнив, що його квартира вже рік як обладнана сигналізацією , і це при тому , що в під\'їзді чергує консьєрж .



Переглядів: 4402
Поширень: 0