За місяць Україна увійде в новий опалювальний сезон. 16 вересня у вінницькій мерії пройшла розширена нарада з керівниками усіх профільних департаментів та комунальних підприємств, які відповідають за підготовку міста до стабільної роботи взимку.

За словами директора департаменту житлового господарства Сергія Кушніра житловий фонд згідно запланованого переліку робіт до зимового періоду вже підготовлено повністю. Для прибирання снігу на прибудинкових територіях додатково закуплено 11 снігоприбирачів. А для очистки дахів від снігу вже сформовано 20 бригад, які пройшли відповідне навчання та інструктаж.

У 37 котельнях міста та 1 ТЕЦ проведено капітальні та поточні ремонти, і вони вже готові надавати послуги з теплопостачання. Наразі закінчуються тільки роботи на котельні за адресою К.Маркса, 18, які тривають в рамках швейцарського проекту з модернізації теплопостачання. Однак початок опалювального сезону мешканці цього мікрорайону, які і усіх інших, зустрінуть із теплом в оселях.

Для належного утримання доріг та тротуарів у зимовий період вже закуплено більше 3 тисяч тон посипочного матеріалу. Для початку сезону цього достатньо, але міський голова Володимир Гройсман дав доручення підприємствам, які займаються утриманням шляхів, звернути особливу увагу на формування резервів усіх необхідних матеріалів – посипочних, паливно-мастильних та ін. Уся наявна техніка, а це 61 одиниця, на 85 % готова до зимового утримання доріг. Більшість цієї спецтехніки є всесезонною, тому зараз вона ще задіяна у прибиранні і утриманні доріг. За словами директора КП «Вінницьке шляхове управління Святослава Буше, на переобладнання техніки дорожникам необхідно буде 5-6 днів.

«Мене не цікавлять одиниці виміру, а цікавлять якісно надані послуги. Моя вимога – пуск тепла має бути вчасним і в повному обсязі, - каже міський голова. - Я задоволений темпами та якістю підготовки до осінньо-зимового сезону, але загальну оцінку нашої роботи можна буде дати тільки після його закінчення, коли ми спрацюємо, як єдина команда. Розслаблятися не можна нікому. До початку сезону є ще місяць, по-господарські обійдіть усі території та з мешканцями виясніть, де ще є проблеми, і усуньте їх».



Переглядів: 4033
Поширень: 0