Працівники кримінальної міліції у справах дітей спільно з представниками Громадської Ради при УМВС, зацікавленими молодіжними організаціями області та журналістами провели рейд з виявлення фактів продажу неповнолітнім тютюнових та алкогольних виробів. Учасники рейду перевірили вісім торгівельних закладів у м. Вінниці. Лише в одному магазині продавець запитала в 16-річного хлопця паспорт та відмовила у продажі спиртного. В інших торгових закладах неповнолітньому продали цигарки, горілку та пиво.

п`ять продавали спиртне на сигарети неповнолітнім

Такі заходи проводяться з профілактичною метою, - розповідає начальник Відділу кримінальної міліції у справах дітей обласного УМВС підполковник міліції Ігор Пороховий, - адже цигарки і алкоголь – це згубний шлях, на який потрапляють наші діти. Ми проводимо роз’яснювальну роботу в школах про негативний вплив тютюнової та алкогольної залежності. Безумовно, будемо вживати всіх заходів по недопущенню продажу такої продукції дітям в торгових закладах. В цьому році за продаж тютюнових , алкогольних , слабоалкогольних товарів та пива неповнолітнім до адміністративної відповідальності було притягнуто 138 осіб за ч.2 ст. 156 КК України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу до 100 неоподатковуваних доходів громадян.

Також ці матеріали були направлені до управління Міндоходів у Вінницькій області. В результаті чотирьох суб’єктів господарювання , які «грішили» продажем цигарок та спиртних напоїв особам, що не досягли 18 років, було позбавлено ліцензії.

п`ять магазинів продавали спиртне на сигарети неповнолітнім

Перелік магазинів, які можуть продавати дітям алкоголь та тютюн, надали молодіжні громадські організації, - каже голова Громадської Ради при УМВС у Вінницькій області Євгеній Семенов, - за їх інформацією, там фіксувалися факти реалізації заборонених дітям товарів. Ми і в подальшому здійснюватимемо таку роботу, адже підростаюче покоління – це майбутнє країни. Один із головних напрямків нашої роботи – це пропаганда серед неповнолітніх здорового способу життя, заняття спортом.

Цього разу правоохоронці обмежились попередженням для «горе-торговців», хоча інформацію про результати рейду буде передана у Вінницьку міську раду для застосування законодавчих обмежень для порушників.



Переглядів: 6349
Поширень: 0