Вінничани з обмеженими можливостями презентували на виставку-аукціон свої творчі роботи, що ілюструють роль мистецтва в подоланні труднощів, фізичних та розумових обмежень. Завдяки заняттям мистецтвом, яке займає значну кількість часу вихованців та приносить їм задоволення, вони створюють чудові роботи. Можливість займатися улюбленою справою дає змогу дітям-інвалідам поринути у творчість та хоча б на деякий час забути про свої фізичні вади та душевні переживання.

Роботи вінницьких дітей були представлені на аукціоні у «Мистецькому Арсеналі»

У Всеукраїнському аукціоні взяли участь вихованці 4 класу Стрижавського дитячого будинку-інтернату з колективною роботою «Вежа». Інвалід ІІ групи Михайло Михайлець, що проживає у Вінницькому будинку-інтернаті геріатричного профілю, презентував роботу «Серце», а Валерій Баліцький, який мешкає у Вороновицькому психоневрологічному інтернаті - вишиту картину «Ангел».

Роботи вінницьких дітей були представлені на аукціоні у «Мистецькому Арсеналі»

У виставці також візьмуть участь роботи Петербургської Ольги, інваліда ІІ групи вихованки Жмеринського психоневрологічного інтернату (панно «Гвоздики») та Мартинової Оксани, інваліда з дитинства ІІ групи, підопічної молодіжного відділення Плисківського дитячого будинку-інтернату (картина у техніці квілінгу «Жар-птиця»).

Роботи вінницьких дітей були представлені на аукціоні у «Мистецькому Арсеналі»

«Сьогодні ми з нашим партнером – Благодійним фондом «Мистецький Арсенал» - провели першу виставку-аукціон творчих робіт підопічних будинків-інтернатів для людей з особливими потребами «Подаруй дитині диво!». Виручені від аукціону кошти підуть на відкриття відділення денного догляду за дітками-інвалідами в Білій Церкві, організованого в рамках соціальних ініціатив Президента України», - повідомила Наталія Королевська

Такі відділення – своєрідні "дитячі садки", де діти з особливими потребами можуть навчатися і проходити реабілітацію в денний час. На сьогодні на базі 79 установ сфери управління Мінсоцполітики вже діють подібні денні відділення. Перебування дітей з інвалідністю в таких групах дає можливість їхнім батькам працювати.

У подальшому проведення таких виставок-аукціонів стане традицією. Придбання робіт людей з інвалідністю стимулює їх до творчості, а творчість для таких людей – це часто сенс життя і одна з небагатьох можливостей реалізувати себе, відчути себе частиною суспільства.



Переглядів: 5633
Поширень: 0