У Вінниці альтернативою торгівлі у непристосованих для цього місцях, в тому числі з асфальту, стали обладнані ще кілька років тому безкоштовні місця для торгівлі на ринках міста. Адміністрації ринків виділили для цього частину своєї території та обладнали зручні прилавки.

«Нині на восьми ринках міста є 376 таких місць. З них найбільше на Центральному ринку – 146. На «Урожаї» таких місць 54, на ринку «Привокзальний – 1» – 50, «Привокзальний – 2» – 60, «Маках» – 10, «Світанку» – 18, «Пасажі» – 20, «Київському» – 18». Це дозволяє одним людям продати власну продукцію, не сплачуючи при цьому жодних зборів, а іншим – придбати по помірних цінах овочі, фрукти та зелень, вирощені на грядках. І робити це у цивілізованих та належних умовах торгівлі. Прилавки мають надпис «місце для виробника» і скористатись ним можна будь-кому із торгуючих своєю городиною», – розповідає заступник директора департаменту адміністративних послуг міської ради Людмила Перова.

У місті здійснюється постійне чергування щодо виявлення випадків стихійної торгівлі. Щодня згідно графіку чергує мобільна група з представників муніципальної міліції, архітектурно-будівельного сервісу, департаменту адміністративних послуг, адміністрації ринків та правоохоронних органів. Людей, які здійснюють торгівлю в недозволених місцях, направляють торгувати на ринки, а на злісних порушників Правил благоустрою міста складаються протоколи, згідно яких в подальшому призначається і штраф від 340 до 1360 гривень.

Ще одним засобом боротьби зі стихійною торгівлею стануть відеореєстратори. Вчора поблизу ринків «Привокзальний – 1» та «Привокзальний - 2» встановлено чотири таких відеокамери. Це робиться для того, щоб локальні місця стихійної торгівлі поблизу ринків були під відеонаглядом, адже неможливо виставляти біля кожного перехрестя працівників міліції, які б не дозволяли торгувати «з асфальту». Запис з відеореєстраторів можуть бачити працівники муніципальної поліції та правоохоронних органів, що дозволяє оперативно реагувати на правопорушення.


Переглядів: 4050
Поширень: 0