За кілька днів у Вінниці в дворах багатоповерхової забудови стартують флеш-моби під загальною назвою: «Моя єдина рідна Україна!». Маленькі вінничани робитимуть поробки та малюватимуть патріотичні малюнки для військовослужбовців, які сьогодні обороняють державу на сході України.

За кілька днів у Вінниці в дворах багатоповерхової забудови стартують флеш-моби під загальною назвою: «Моя єдина рідна Україна!». Маленькі вінничани робитимуть поробки та малюватимуть патріотичні малюнки для військовослужбовців, які сьогодні обороняють державу на сході України. Таким способом у непростий для країни час організатори хочуть зайняти дітей корисною та цікавою справою, яка допоможе донести слова підтримки і поваги українським військовим. Разом із продуктами харчування та медикаментами, зібраними вінничанами, що регулярно відправляються в зону АТО, переправлять і роботи дітей.

Протягом двох попередніх років в дворах багатоповерхівок у літній період проводилися дитячі мистецькі свята. Організатором свят є депутат обласної ради Сергій Кудлаєнко, а заходи проводилися за підтримки солодких партнерів, аніматори яких брали безпосередню участь у розвагах та забезпечували учасників подарунками.

«Головною метою свят є підтримка родинних традицій та добросусідських відносини, і навіть, якщо сусіди до того мали не дуже гарні стосунки, але разом виходили у двір, ставили поряд стільці і спостерігали, як їх діти беруть участь у різних заходах, між ними зовсім змінювались відносини, - зазначає Сергій Кудлаєнко. – Але зважаючи на ситуацію в країні, у цьому році ми вирішили змінити формат розважальних свят на флеш-моби, у яких так само братимуть участь родини. За допомогою майстер-класів, у яких діти братимуть участь спільно з батьками, дідусями, бабусями, можна буде навчитися чомусь новому. Але всі вони матимуть спільну тему «Моя єдина рідна Україна!». Потім ці роботи ми відправимо хлопцям, які поїхали захищати нашу державу. Цим ми хочемо нагати про те, що ми їх чекаємо і підтримати в такий важкий для всієї нашої країни час».

На найближчий місяць організаторами вже заплановано флеш-моби у 12 дворах. Місця їх проведення були обговорені та узгоджені з керівниками житлово-експлуатаційних підприємств та старшими по будинках. За кілька днів до проведення флеш-мобу на дошках оголошень біля під’їздів будуть розвішуватися оголошення з інформацією де саме і коли проводитиметься захід в цьому мікрорайоні. Перший флеш-моб відбудеться 11 липня біля будинку по вулиці Порика, 19, другий – по вулиці Квятека, 16. Організатори вже мають орієнтовний план проходження флеш-мобів, однак їх графік може корегуватися в залежності від погодних умов.

Представник солодкого партнера ТМ «Рудь» Сергій Іщенко запевняє, що до організації флеш-мобів цьогоріч підійшли з креативом, тому відпочинок як для дітей, так і для їх батьків, буде позитивним. При оформленні робіт будуть використовуватися різні техніки та матеріали – малюнки олівцями та фарбами, орігамі, аплікації з паперу, ниток, клаптиків тканини, серветок, фольги, а також бісеру. Однак у кожні роботі родина спільними зусиллями має проявити свою любов до рідної України. А на всіх учасників, звичайно, очікує морозиво та брендовані подарунки. ​



Переглядів: 5061
Поширень: 0