Влітку чимало вінничан рятуються від спеки біля води. Міські служби закликають мешканців міста відвідувати винятково офіційно визначені зони відпочинку. Таких в місті є три – це пляжі «Центральний», «Хімік» та «Гонти». Тут щодня чергують рятувальники та медичні працівники, які стежать, щоб не трапилося біди. Проте, на жаль, не всі дослуховуються до застереження і купаються у невстановлених для цього місцях. Через це з початку літа у Вінниці вже потонуло дві людини, і трапилося це саме у невстановлених для купання місцях.

Ще перед початком пляжного сезону працівники водолазно-рятувальної служби провели обстеження та очистку дна річки на трьох офіційно визначених для купання пляжах: «Центральний», «Хімік» та «Гонти». Всі вони оснащені туалетами, душовими, мають елементи благоустрою: лавочки, сміттєві урни, грибочки. Всі зони відпочинку отримали погодження у Вінницькій обласній санітарно-епідеміологічній станції, Управлінні ДСНС України у Вінницькій області та Державній екологічній інспекції у Вінницькій області.

«Купатися можна тільки у спеціально відведених для цього місцях, де чергують рятувальники, які при потребі можуть врятувати та надати першу медичну допомогу. Рятувальники чергують щоденно на пляжах «Центральний», «Хімік» та «Гонти». Вони наглядають за безпекою на воді, мають весь необхідний інвентар, серед якого човни, біноклі, мегафони, рятувальні жилети та рятувальні канати. Серед іншого, рятувальники контролюють, щоб люди, які заходять у воду, були в адекватному стані, не перебували під дією алкогольних, наркотичних чи психотропних речовин», – каже головний спеціаліст відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міськради Олексій Гловацький.

Міські служби наполегливо не радять користуватися не призначеними для купання місцями. На жаль, деякі люди до цих порад не дослухаються. З початку літа у Вінниці вже втопилося дві людини. Обидва випадки трапилися у місцях, непризначених для купання. 24 річний юнак втопився у озері в районі парку Дружби Народів, а 47-річний чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, – у річці Південний Буг в районі вулиці Гліба Успенського.



Переглядів: 8061
Поширень: 0