Про це під час засідання колегії повідомив директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації Анатолій Сопун.

На Вінниччині житлову субсидію отримуватимуть 40,5 тисяч сімей

Планове засідання колегії департаменту соціальної політики облдержадміністрації, присвячене підведенню підсумків роботи за дев’ять місяців поточного року та ключовим питанням підготовки до осінньо-зимового періоду, відбулося 2 жовтня.

Доповідаючи перед присутніми, Анатолій Сопун зазначив, що починаючи з нинішнього опалювального сезону використовуватиметься нова схема обчислення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

На Вінниччині житлову субсидію отримуватимуть 40,5 тисяч сімей

Так, для надання пільг та субсидій Постановою Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2014 року № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» затверджені соціальні норми житла (для оплати користування житлом, централізованого та індивідуального опалення) та соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами (централізоване постачання холодної і гарячої води, централізоване водовідведення, електропостачання, газопостачання, вивезення побутових відходів).

Анатолій Сопун наголосив, що дана постанова набрала чинності з 1 жовтня 2014 року. В області 40,5 тис. сім’ям призначена житлова субсидія, в тому числі понад 15 тисяч сімей (з початку року) призначені житлові субсидії на житлово-комунальні послуги на суму 33,3 млн. гривень та майже 25 з половиною тисяч сім’ям (з початку року) призначена субсидія на тверде паливо та скраплений газ на суму 17,9 млн. грн. На їх виплату з державного бюджету отримано 50,9 млн. грн. (в т.ч. 3,9 млн. грн. – борг минулого року).



Переглядів: 3339
Поширень: 0