Цьогоріч у приватному секторі Вінниці за кошти міського бюджету прокладено більше 700 метрів мереж водовідведення. Каналізація з’явилася на ділянках трьох вулиць: С. Лазо, Салтикова-Щедріна (мікрорайон Корея) та Івана Богуна (П’ятничани). Це дозволить в подальшому розгалужувати мережу водовідведення в мікрорайонах Корея та П’ятничани. Крім того, в поточному році продовжилося каналізування приватного сектору за рахунок дольової участі з мешканцями. На таких умовах прокладено каналізацію у мікрорайоні П’ятничани та на Старому місті. Наразі роботи тривають на території квартального комітету «Димитрівський» та «П’ятничани».

Масштабний проект з каналізування приватного сектору Вінниці стартував у 2010 році. Тоді було розроблено порядок (Специфікація до схеми перспективи каналізування приватного сектору міста), в якому по кожному мікрорайону міста визначено ділянки, на яких поетапно проводитимуться роботи. Такий поділ передбачений з урахуванням специфіки рельєфу та підрахунком орієнтовної вартості будівництва та дольової участі населення.

Роботи з прокладання магістральної мережі каналізації розпочались у листопаді 2010 року з мікрорайону «Зоряний». Після цього було розпочато каналізування приватного сектору на Старому місті. Серед перших забезпечені мережею водовідведення вулиці Українська та Грабовська, а також провулки Ушакова та Смирнова. Другий етап будівництва мережі каналізації на Старому місті, який стартував у 2011 і тривав до березня 2013-го, охопив квартальні комітети «Зоряний», «Лівобережний», «Царина».

У минулому році в рамках третього етапу каналізування приватного сектору на Старому місті відбулася реконструкція каналізаційно-насосної станції, будівництво дюкерного переходу через річку Південний Буг, напірного колектору та мережі каналізації від вулиці Левадної до тупика Маяковського.

«У цьому році за рахунок коштів міського бюджету виконано роботи з будівництва мереж каналізації по вулицях С. Лазо, Салтикова-Щедріна та І.Богуна. Загальною протяжністю – 743 метри. Це магістральні мережі, які дадуть можливість в подальшому каналізувати мікрорайони Корея та П’ятничани. Продовжилися цьогоріч і роботи по каналізуванню приватного сектору за програмою співфінансування, коли частину коштів сплачує міська рада, а частину – мешканці. Так, цьогоріч проведені роботи по прокладанні мереж каналізації мікрорайону П’ятничани (640 м), квартальних комітетів «Димитрівський» (1450 м) та «Зоряний» (720 м). Наразі тривають роботи у мікрорайоні «Димитрівський» та на П’ятничанах» – розповідає голова Асоціації органів самоорганізації населення міста Вінниці Наталя Панчук.

Також вона зазначила, що загалом у місті нараховується близько 23 тисяч приватних будинковолодінь, і з кожним роком кількість мереж каналізування саме у приватній забудові зростає. Це дозволяє покращити санітарний стан водойм міста, адже витоки нечистот з вигрібних ям біля приватних будинків забруднюють підземні води, а також ставки, малі річки та Південний Буг.



Переглядів: 4097
Поширень: 0