Активну допомогу українським воїнам продовжує надавати Благодійний фонд “Подільська громада”, головою правління якого є відомий співак, лідер групи “ТіК” Віктор Бронюк. Ще з початку антитерористичної операції на Сході держави активісти фонду зайнялися волонтерською роботою, закликаючи усіх вінничан та мешканців області надавати посильну поміч своїм землякам.

Як каже виконавчий директор фонду Андрій Дручинський, головними донорами є прості вінничани, учні шкіл, студенти вищих навчальних закладів, працівники підприємств, установ, члени громадських об’єднань. Також долучаються і бізнесмени, і грошовиті люди.

Обсяг допомоги, яку вінничани уже передали на передову, чималий. Йдеться про сотні тисяч гривень. Солдатам закуповують усі необхідні речі. Командування частин вказує їх у відповідних списках. Це військова форма, обмундирування, спальні мішки, тепла білизна, тактичні окуляри, ліхтарі, біноклі та маса іншого дріб’язку, чим, на жаль, не може оперативно забезпечувати військове відомство. Крім того, на передовій ніколи не зайві продукти та цигарки. За це воїни особливо вдячні. У польових умовах завжди хочеться добре поїсти та затягнутися димком…

Подільська громада допомогла з теплим одягом військовим з зони АТО

Нині допомога всіх небайдужих українців є вкрай важливою. Адже йде підготовка до зимових збройних протистоянь. Не дай Бог, щоб вони сталися, будемо щиро вірити в мирне вирішення конфлікту, однак до війни готуватися треба на усі 200 відсотків. Віроломство та підлість не має меж, тож мусимо дати нищівну відповідь агресору у разі ескалації протистояння.

Нині на столі виконавчого директора благодійного фонду “Подільська громада” – чимало заявок від командирів військових частин, військкоматів, добровольчих батальйонів та Національної гвардії. Мобільний Андрія просто розривається від дзвінків. Усе треба спланувати, розрахувати, закупити, розподілити, оформити. Про особисте життя він, мабуть, забув давно.

На відміну від бюрократичного державного апарату, благодійні фонди та волонтери швидко реагують на потреби військових. Мова йде про кілька днів, максимум – тижнів. Тут немає тендерів та інших перепон. Є люди, кошти, майно і логістика. Андрій Дручинський сам неодноразово возив допомогу на Донбас. Був у Щасті, Краматорську, Слов’янську, Попасній, Новоазовську та інших неспокійних населених пунктах.

Нині до виконавчого директора “Подільської громади” звернулися й військовослужбовці регіонального санітарно-епідеміологічного управління Міністерства оборони у місті Вінниця. Перед черговою ротацією на Схід військовослужбовці стикнулися з проблемою зимового обмундирування. На дворі – пізня осінь, доволі холодно, а зимової форми одягу офіцери не отримували роками, і на складі лише розвели руками. Тож начальник управління полковник медичної служби Петро Дичук попросив керівництво фонду посприяти у вирішенні питання. Відповідь не забарилася. Вже за тиждень хлопці отримали теплі черевики, куртки, штани та білизну.

Подільська громада допомогла з теплим одягом військовим з зони АТО

Чергову ротацію у зону проведення антитерористичної операції очолить майор медичної служби Дмитро Коропець. Він і поїхав отримувати бушлати для своїх підлеглих. Офіцера вразила доброзичливість та щирість людей, які займаються цією благородною справою. Особливо чутливо сприймаються синьо-жовті стрічки та дитячі малюнки, які маленькі патріоти передають воїнам на передову.

Їх нам приносять разом із благодійними внесками, – розповідає директор центру “Універ” (позашкільний навчальний заклад) Віра Балєєва, чия установа здійснює підтримку благодійного фонду. – Діти просять обов’язково передавати солдатам їхні листи-подяки, вірші та патріотичні малюнки, у яких говорять, що пишаються рідними воїнами і просять повернутися додому живими та здоровими…

Цьому напряму сприятиме і підрозділ Дмитра Коропця. Його завдання – тісна співпраця з польовим шпиталем, у складі пересувної санітарно-епідеміологічної групи. Військовослужбовці здійснюватимуть санітарно-епідеміологічний нагляд за організацією харчування, водопостачання та іншими ризиками, які, в таких умовах, можуть наробити багато лиха.

Подільська громада допомогла з теплим одягом військовим з зони АТО

Вода – тільки привозна, мусимо постійно робити її лабораторний аналіз, – говорить майор Дмитро Коропець. – Не можна виключати й диверсію, тому бактеріологічне дослідження і води, і всіх інших гуманітарних вантажів є обов’язковим, – каже військовий медик.

Дмитро Коропець від імені всього особового складу висловлює подолянам щиру вдячність за добрі слова, гарячі серця та теплі речі. Перемога буде за нами!



Переглядів: 5605
Поширень: 0