6 листопада на засіданні Ради підприємців при міському голові вінницькі бізнесмени познайомились з проектами двох нових програмних документів міської ради, які стосуються розвитку малого підприємництва та залучення інвестицій. Також вони висловлювали свою точку зору з приводу зміни графіків роботи кількох вінницьких закладів торгівлі та ресторанів, на які надходить найбільше скарг до різних служб. В результаті обговорення підприємці погодились, що магазини «АТБ-Маркет» (пр. Юності), та «Слов’янка» (вул. Константиновича), мають виправити недоліки в роботі протягом місяця, а до того часу будуть працювати до 22-ї години.

Рада підприємців при міському голові – це дорадчий орган. Він був створений у 2009 році за ініціативи Володимира Гройсмана, і сьогодні ця структура досить активно працює і є площадкою, де підприємці і міська влада обмінюються думками та приймають рішення, які стосуються діяльності та розвитку місцевого бізнесу.

Цього разу підприємці знайомились із проектами двох нових програм міської ради, які спрямовані на економічний розвиток обласного центру («Програма розвитку малого підприємництва м. Вінниці на 2015-2016 роки» та «Програма сприяння залученню інвестицій в місто Вінницю на 2014-2020 роки»). До кінця місяця вони матимуть можливість внести свої пропозиції у проекти програм.

Досить жвава дискусія розгорнулась під час обговорення третього питання порядку денного, яке стосувалось зміни графіків роботи деяких магазинів та ресторанів. Директор департаменту адміністративних послуг Сергій Кудлаєнко звернув увагу, що по всіх закладах це питання виноситься вже не вперше. З шести об’єктів вдалось виправити ситуацію лише одному кафе «Чебуречок». Решта п’ять в силу тих чи інших причин не змогли цього зробити. «Ми сьогодні отримуємо скарги через різні канали комунікації, і всі ці скарги, не зважаючи на те, що в нас є повноваження органів місцевого самоврядування щодо обмеження режиму роботи, ми домовились з Радою підприємців, що будемо розглядати їх публічно, щоб дійсно максимально об’єктивно розібратись, чи заслуговує на обмеження той чи інший об’єкт, чи ні», - зазначив Сергій Кудлаєнко.

Напередодні засідання із умовами роботи закладів-«штрафників» як прості відвідувачі знайомились представники самої Ради підприємців. Тому співголова Ради Леонід Марцинковський, як представник робочої групи, мав свою точку зору по кожному об’єкту. Після довгих обговорень підприємці вирішили, що два магазини, «АТБ-Маркет» (пр. Юності), та «Слов’янка» (вул. Константиновича), мають тимчасово на місяць скоротити графік роботи до 22-ї години, і за цей час виправити всі недоліки у функціонуванні закладів. Якщо адміністрації зроблять все, що від них вимагається, з 15 грудня магазини відновлять свою роботу у звичному режимі. Ще три заклади почали виправляти ситуацію, тому Рада підприємців висловила думку, що не варто їм змінювати режими роботи і дати ще часу на усунення зауважень.

«Для нас важливо, щоб у місті були враховані інтереси усіх: і вінничан, і підприємців. Але якщо на магазин чи ресторан надходить багато скарг – ми мусимо реагувати, бо це значить, що діяльність закладу торгівлі вносить дискомфорт у життя вінничан. Разом з тим, ми не ставимо перед собою ціль тиснути на підприємців, скорочуючи графік роботи їхніх закладів, тому ми даємо час до середини грудня усунути недоліки в роботі, щоб ніхто нікому не заважав», - зазначив в.о. міського голови Сергій Моргунов.



Переглядів: 7487
Поширень: 0