Вінницький міський суд ухвалив вирок відносно організованої злочинної групи. Засуджені до позбавлення волі з конфіскацією майна учасники угрупування були звільнені від відбування покарання по амністії.

Отримавши оперативну інформацію, працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю в квітні 2009 року задокументували незаконну діяльність чотирьох зловмисників.

Як розповів в.о. начальника УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Володимир Оголенко, організатором угрупування стала 52-річна жінка, яка залучила до злочинної діяльності власного 31-річного сина, 41-річного мешканця Бару та 55-річну депутатку однієї з районних рад обласного центру. Представляючись посадовими особами Вінницької філії одного з вищих навчальних закладів столиці, зловмисники обіцяли довірливим вінничанам працевлаштування та навчання у даному ВУЗі. Аби в потерпілих не виникало сумнівів у дійсності їхніх намірів, разом з грошима аферисти вимагали приносити документи: атестати, дипломи про освіту та трудові книжки.

Оперативники встановили, що протягом 2008-2009 років члени угрупування шляхом шахрайських дій заволоділи коштами та схилили до дачі хабарів понад 50 громадян на загальну суму 444 282 гривень.

Нещодавно Вінницький міський суд підтвердив скоєння злочину в складі організованої злочинної групи та оголосив вирок зловмисникам. Всіх учасників було визнано винними у скоєнні кримінальних правопорушень передбачених ч.4 ст. 190 (шахрайство) КК України, ч. 3 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) КК України, ч. 2 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України та ч.2 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

Організаторці угрупування призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а трьох учасників засуджено до 6 років та 6 місяців, до 6 років та до 5 років ув’язнення з конфіскацією усього належного їм майна. На підставі закону України «Про амністію у 2014 році» засуджені були звільнені від відбування основного покарання.



Переглядів: 4097
Поширень: 0