Кожні три місяці за поданнями КП «Вінницька транспортна компанія» та ГО «Маршрут» робочою групою з питань громадського транспорту, яка працює при міській раді, буде визначатися кращий водійський екіпаж маршрутки. Відбір претендентів вестиметься за певними критеріями. Відзнака буде перехідною, щоб стимулювати водіїв, які працюють на різних маршрутах, до здорової конкуренції у наданні послуг пасажирам.

Ідея перехідної відзнаки для визначення кращого водійського екіпажу виникла під час одного з засідань робочої групи з питань роботи громадського транспорту, яка працює при міській раді. Зазвичай такі засідання починаються з обговорення проблем (збої у роботі транспорту, недотримання графіків, скарги від пасажирів, які надходять на «Цілодобову варту»). Кілька останніх років у Вінниці діє система критеріїв порушень на маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі. Вона є підставою для припинення договірних відносин з перевізником. Тобто з перевізником, водії якого мають систематичні порушення, повторний договір не укладається.

Тепер робоча група, до якої в тому числі входять представники департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міськради, ГО «Маршрут» та КП «Вінницька транспортна компанія», ДАІ, Автотрансінспекція у Вінницькій області, прийняла рішення запровадити і додаткові стимули для водіїв маршрутних таксі, щоб заохотити їх покращувати сервіс обслуговування пасажирів. ​

Тому щоквартально у Вінниці буде обиратись кращий водійський екіпаж маршрутного таксі. Кожні три місяці, – до першого березня, червня, вересня та грудня, – представники перевізників та КП «Вінницька транспортна компанія» будуть визначати претендентів на отримання перехідної відзнаки. Після чого робочою групою з питань роботи громадського транспорту протягом п’яти днів буде розглянуто подані кандидатури та прийметься рішення щодо визначення кращого водійського екіпажу.

Відбір переможців буде проводитися за такими критеріями: підтримка в належному санітарному та технічному стані транспортного засобу, відсутність порушень водіями Правил дорожнього руху, відсутність скарг пасажирів на обслуговування та порушень Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, відповідність інформаційного забезпечення маршрутки вимогам нормативних документів.

Екіпажу, який буде обраний як кращий, вручатиметься спеціальна відзнака, а приватні перевізники стимулюватимуть водіїв ще і фінансово – додатковими преміями. По закінченню кварталу ця відзнака переходитиме наступному переможцю або ж залишатиметься у попереднього господаря, якщо цей екіпаж знову доведе, що він на це заслуговує.



Переглядів: 3307
Поширень: 0