Для попередження злочинності та різних позаштатних ситуацій вінницький громадський транспорт дообладнують автомобільними відеореєстраторами. На сьогодні повністю закуплено обладнання для муніципальних автобусів та тролейбусів, з часом їх встановлять і в трамваях. 234 маршрутки (з 264) також вже обладнали відеореєстраторами.

В зв’язку з напруженою ситуацією в країні та проявами тероризму в інших містах держави у Вінниці пришвидшують роботи з обладнання громадського транспорту відеореєстраторами. Запис, який робить обладнання, зможуть в разі необхідності використовувати працівники правоохоронних органів.

В минулому році КП «Вінницька транспортна компанія» придбала перші десять відеореєстраторів, коли навесні сталося кілька випадків обстрілів міського транспорту з пневматичної та травматичної зброї. Ними обладнали транспорт кількох маршрутів, щоб подивитись, наскільки це ефективно. Тоді завдяки зйомці вдалося розкрити один із злочинів. В результаті вирішили, що необхідно продовжувати цю роботу.

Директор КП «Вінницька транспортна компанія» Микола Форманюк каже, що на сьогодні вже закуплено відеореєстратори фактично на усі тролейбуси та автобуси: «Роботи по встановленню відеореєстраторів у громадському транспорті тривають. Ми закупили устаткування фактично вже для усіх тролейбусів та автобусів, але сам технологічний процес їх монтування займе деякий час. Також ми плануємо обладнати відеореєстраторами і трамваї, однак по трамваях роботи тільки розпочали».

Встановити подібне устаткування було запропоновано і приватним перевізникам Вінниці. Вони сприйняли цю пропозицію з розумінням, адже відеореєстратори стануть в нагоді при розкритті злочинів чи ДТП. До того ж, відеореєстратори, які встановлюються в транспорті, мають двосторонню зйомку, тобто знімають і салон, і те, що відбувається назовні. Обладнання у маршрутках встановлюється з січня, і на сьогодні майже 90 % усіх вінницьких маршруток ними укомплектовані. Найближчим часом приватні перевізники планують повністю дообладнати весь транспорт, який обслуговує міські маршрути.

Для інформації:

Щоденно на обслуговування міських маршрутів виходить 131 тролейбус, 74 трамваї, 47 муніципальних автобусів та 264 маршрутки.



Переглядів: 3461
Поширень: 0