27-річна жителька м. Вінниці стала черговою жертвою шахраїв. Потерпіла надала свої персональні дані для переказу грошей на картковий рахунок чоловіку, який представився працівником банку. В результаті залишилась без заощаджень.

До Вінницького міського відділу міліції з повідомленням про шахрайство звернулась 27-річна вінничанка. Жінка розмістила оголошення про продаж сумок власного виробництва на одному з сайтів у мережі Інтернет. «Покупець» телефоном запропонував потерпілій розрахуватись за товар безготівковим платежем – переказати кошти на банківську платіжну картку, на що вона погодилась та вказала реквізити своєї банківської картки.

Через деякий час до жінки зателефонував невідомий та, представившись працівником банку, повідомив, що на її банківський рахунок надійшли кошти й потрібно підтвердити операцію зарахування - переслати код, який надійде у смс-повідомленні. Довірлива жінка переслала номер, таким чином, підтвердивши зняття коштів з рахунку своєї банківської картки у розмірі 5 661 гривню.

Слідчим відділом відкрито кримінальне провадження відповідно ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Міліція вкотре звертається до громадян бути обачними! Ніколи не називайте незнайомцям свої особисті дані, номера карткових рахунків та пін-код. Не здійснюйте незрозумілі для Вас платіжні операції та не виконуйте інструкції незнайомих осіб.



Переглядів: 3178
Поширень: 0