В Україні продовжується звільнення військовослужбовців в запас, які були призвані при першій хвилі часткової мобілізації. Так, із числа вінничан вже демобілізовано 210 військовослужбовців, які приймали участь в АТО на території Луганської та Донецької областей. Про це під час прес-конференції повідомив майор, в.о. заступника Вінницького обласного комісара по роботі з особовим складом Олег Гонтаренко.

За його словами, одне із найголовніших завдань – комплексне вирішення питань соціального забезпечення та соціального захисту демобілізованих військовослужбовців. «Особи, звільнені з військової служби, зобов’язані впродовж кількох днів звернутися до військових комісаріатів по місцю проживання, де вони будуть поставленні на облік та зараховані до оперативного резерву. Керівництвом обласного військкомату, а також районними військовими комісаріатами відпрацьовано алгоритм дій при прибутті бійців. Більше того, у кожному районі та місті обласного значення розроблено «дорожню карту» для демобілізованих. Для підвищення рівня поінформованості про соціальні гарантій та пільги, встановлені законодавством України для військовослужбовців – учасників антитерористичної операції представники військових комісаріатів області надають тематичні пам’ятки, що містять вичерпну інформацію про процедури отримання пільг, психологічної, медичної допомоги та реабілітації, умови надання статусу учасника бойових дій та приблизну суму грошового забезпечення» – наголосив Олег Гонтаренко.

За словами майора, в.о. заступника Вінницького обласного комісара по роботі з особовим складом бойові офіцери та рядові з фронту знаходять роботу у місцевих військкоматах. Так, нині на військову службу у військові комісаріати краю призвано 17 бійців. Серед них один офіцер та 16 осіб солдатсько-сержантського складу добровільно виявили бажання повторно мобілізуватися та працювати у військкоматах.



Переглядів: 3314
Поширень: 0