За результати конкурсу проектів від громадських організацій Вінницька міська рада підтримає 16 ідей. Серед них – мапа коштів Вінницької громади (електронний бюджет міста), розробка концепції безпілотних авіаційних комплексів для оперативного повітряного відеоспостереження за ситуацією у Вінниці. Крім того, міська рада підтримає створення соціально-психологічного центру реабілітації учасників АТО та їх сімей, проект по патріотичному вихованню підлітків, проведення тематичних сімейних пікніків та інші цікаві та корисні ідеї.

Вже чотири роки поспіль у місті оголошується конкурс щодо фінансової підтримки соціально-культурних проектів громадських організацій (ГО) та спілок. Цьогоріч комісія розглянула 23 заявки від 17 ГО. Розмір грантів становить до 50 тисяч гривень. Загальний фонд цієї програми за ініціативою в.о. міського голови Сергія Моргунова у поточному році збільшено вдвічі.

«За рішенням засідання конкурсної комісії Вінницька міська рада цьогоріч надасть фінансову підтримку 16 проектам, загалом – на суму 500 тисяч гривень. До речі, у минулому році ця цифра складала 250 тисяч гривень. Під час оцінювання члени комісії звертали увагу на відповідність проектів Стратегії розвитку міста «Вінниця-2020», практичну спрямованість проекту, наявність чіткого плану його реалізації, окреслення кінцевих результатів, інноваційний потенціал проекту та наявність використання у ньому сучасних технологій. Також – актуальність запропонованих ідей для громади Вінниці, важливість результатів їх реалізації та ефективність з огляду на витрачені ресурси», – зазначив начальник інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості Володимир Хорошев.

Так, фінансову підтримку на розробку тривимірних моделей для сьогодення та історичного минулого Вінниці отримала Вінницька обласна молодіжна громадська організація Молодіжний центр «Форум». Пройшов конкурсний відбір й проект ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» по розробці концепції впровадженню безпілотних авіаційних комплексів для оперативного повітряного відеоспостереження за ситуацією у м. Вінниці.

Також конкурсна комісія обрала для реалізації проект навчально-розважальний цикл концертів «рок-уроки» від молодіжної ГО «Ноктюрн». Будуть виділені гроші й на створення Мапи коштів Вінницької громади від ГО «Кредо», Соціально-психологічний центр реабілітації учасників АТО та їх сімей від ГО «Вінницьке обласне товариство психологів та психотерапевтів». Важливим, на думку комісії, є й проект «Соціальна інтеграція в умовах кризи», який подала на конкурс Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток». Також підтримку отримав проект цієї ж організації «Батьківство в радість. Дитинство без насильства».

Фінансову підтримку отримав проект по проведенню культурно-мистецької акції «Крок до мрій» до Дня Святого Миколая, який запропонувала ГО «Розвиток. Розвиток». А також – проекти «Школа демократичного лідера» (ГО «Кредо»), «Патріотичне виховання серед підлітків та молоді» (ГО «Молодіжна біржа праці»), «Сімейний пікнік. Долучаємось до творення нашого міста усією сім’єю!» (ГО «Територія мам») програму військово-спортивного виховання молоді міста (ГО «Вінницький міський комітет молодіжних організацій»).

Будуть виділені кошти й на створення навчально-тренінгового центру по роботі з дітьми та молоддю, які переживають кризові стани (ГО «Вінницьке обласне товариство психологів та психотерапевтів»), реалізацію проекту «Сучасна архітектура Вінниці», а саме, створення комплекту листівок (Вінницька обласна організація Національної спілки архітекторів України), соціального проекту «Є контакт» (ГО «Територія мам») та проект «Активні громадяни – успішне місто» (ГО «Громадянський центр «Форум»).



Переглядів: 3334
Поширень: 0