Для того, щоб забезпечити вільне пересування людей з інвалідністю, у Вінниці з 2008 року в рамках ремонту тротуарів триває будівництво пандусів для наскрізного переїзду через міські перехрестя. В цьому році планується облаштувати ще понад чотири десятки пандусів. В переважній більшості їх будуватимуть в місцях, які забезпечать доступ до зупинок громадського транспорту.

Сім років тому у Вінниці було прийнято міську програму «Місто Вінниця - зручне для всіх». Відповідно до цієї програми розпочалася адаптація міської інфраструктури до потреб людей на інвалідних візках. Пандусами облаштовують не тільки заклади охорони здоров’я, школи, заклади торгівлі, але й переходи на перехрестях та зупинках. Ними для зручності пересування з радістю користуються і батьки з дитячими візками.

В цьому році в рамках ремонту тротуарів заплановано створити та впорядкувати більше чотирьох десятків пандусів. Нещодавно дорожниками закінчено ремонт тротуару з пандусом на перехресті вулиць 50-річчя Перемоги та Островського. В рамках робіт з ремонту тротуарів було впорядковано пандус біля зупинки транспорту «Вулиця Грибоєдова» по вулиці Київській та «Вулиця Папаніна» по проспекту Коцюбинського, впорядковано наскрізний рух вздовж торговельного комплексу «Фокстрот» по вулиці Келецькій. На сьогодні тривають роботи по дообладнанню пішохідних переходів пандусами на площі Перемоги.

За словами в. о. директора департаменту комунального господарства та благоустрою Юрія Павлінчука, найбільш важкодоступними для людей з інвалідністю на сьогодні є ряд перехресть вулиць, платформ трамвайних та тролейбусних зупинок і підходів до них. Їх визначено за сприяння представників ГО «Гармонія», яке опікується проблемами людей з інвалідністю. На черзі будівництво пандусів до платформ тролейбусних зупинок «Вулиця Маліновського» і «Вулиця Зої Космодем’янської» по Пирогова, «Вулиця Грибоєдова» в бік Центру, «Вулиця Станіславського», «Міська клінічна лікарня № 2» по вулиці Київській. Також планується адаптувати для зручності користування людьми на візках платформи трамвайних зупинок на площі Гагаріна. ​



Переглядів: 4201
Поширень: 0