В обласному центрі зайнятості підбили підсумки роботи за п’ять місяців та обговорили впровадження базовими центрами зайнятості нових форм роботи з цільовими групами населення і роботодавцями.

Директор Вінницького обласного центру зайнятості В’ячеслав Гаврилюк розповів про результати комплексної оцінки діяльності базових центрів зайнятості у відповідних кластерах. Він поінформував, що станом на 01 червня 2015 року актуальними були 1927 вакансій, з них: 1177 для робітників, 379 - для службовців, 371 для осіб, які не потребують спеціальної підготовки. На одне вільне робоче місце в середньому по області претендувало 12 безробітних. За сприяння центрів зайнятості Вінниччини від початку року працевлаштовані15121 осіб, з них 3623 – з числа тих, що потребують додаткових гарантій на ринку праці. 241 безробітних започаткували власну справу. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучені4915 громадян. 5435 безробітних проходили професійне навчання або підвищували свою кваліфікацію. Завершили навчання 4918 осіб, із них 4557 - працевлаштовані. Для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці осіб, старших 45 років 9 громадянам видано ваучери на навчання.

За сприянням у працевлаштуванні до базових центрів зайнятості звернулося 943 вимушених переселенців із тимчасово окупованих територій України та зони проведення АТО. З них: 31 проходили професійне навчання, 85 брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру, працевлаштовані 239 осіб, з них 14 – відкрили власну справу. Нині пошук роботи здійснюється ще для 501 безробітних з числа вимушених переселенців.

До центрів зайнятості області звертаються й демобілізовані бійці. Так, 71 учаснику АТО надавались послуги зі сприяння в працевлаштуванні: 6 з них направлені на професійне навчання. На постійні місця праці вже влаштовані 5 осіб, з них 1 отримав одноразово допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Для інших продовжується пошук підходящих місць роботи.



Переглядів: 2720
Поширень: 0