На минулому тижні по вулиці Пирогова (від вул. Скалецького до Електромережі) розпочалось будівництво велосипедної доріжки, яка буде відокремлена і від проїжджої частини, і від п​ішохідної зони. Якщо погода не внесе свої корективи, завершити роботи планується через місяць.

У Вінниці почали з’являтись велосипедні доріжки, які будуються з нуля і не передбачають ближнього сусідства ні з дорогою, ні з тротуаром. Першою такою смугою для руху велосипедистів стала доріжка по проспекті Юності. Там прокладено півтора кілометри велошляху.

На минулому тижні розпочались роботи по облаштуванню автономної велодоріжки по вулиці Пирогова. Вона проляже на ділянці від вулиці Скалецького до Електромережі між другорядною дорогою (яка йде паралельно до основної) та трамвайними коліями.

Раніше по цій вулиці було відокремлено велодоріжку спеціальною розміткою та дорожніми знаками. Вона проходила по другорядній дорозі. Але автомобілісти не рахувались із цим нововведенням і залишали свої машини прямо на шляху велосипедиста. Тому було прийнято рішення на цій ділянці збудувати відокремлену смугу для руху двоколісних. Таким чином велосипедистам не будуть заважати ні пішоходи, ні автівки.

На сьогоднішній день там виконується облаштування «корита» під велодоріжку. Далі буде висипатись основа, встановлюватись бордюри, проводитись асфальтування та наноситись розмітка. Роботи планується завершити орієнтовно за місяць.

«Ми розпочинали створювати інфраструктуру для велосипедистів з розмітки на дорогах чи на тротуарах. Зрозуміло, що це лише початковий етап, який дозволив нам в межах наших фінансових можливостей розпочати створювати мережу велодоріжок, бачити, де вони можуть межувати з дорогою, або тротуаром, а де ні, привчати усіх учасників дорожнього руху (і автомобілістів, і пішоходів, і велосипедистів) до взаємоповаги на дорозі. В цьому році ми почали будувати нові відокремлені велосипедні доріжки. Таку практику будемо продовжувати й надалі», - розповів заступник директора департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Юрій Павлінчук.

Велосипедні доріжки почали з’являтись у Вінниці з 2011 року. На сьогоднішній день у місті вже облаштовано майже 16 кілометрів смуг для руху велосипедистів. У планах міської ради до 2020 року створити мережу велодоріжок загальною протяжністю 80 кілометрів.



Переглядів: 3280
Поширень: 0