12 серпня вінницькі рятувальники в черговий раз провели роз’яснювальну роботу на пляжах річки Південний Буг та Вишенського озера.

Під час рейду громадянам роз’яснювали правила безпечного відпочинку на воді, вручали тематичні листівки з рекомендаціями та правилами поводження на водних об’єктах. Бійці ДСНС на практиці показали спорядження, яке викорристовується ними у випадку порятунку людини,зокрема «кінець Александрова», рятувальне коло та «соломинку». Також було проведено імітацію порятунку людини за допомогою надувного човна.

На пляжах Вінниці рятувальники вчать безпечній поведінці на воді

Медики ДСНС провели показові заняття з основ домедичної допомоги, а саме, які невідкладні маніпуляції потрібно проводити в першу чергу людині, яка захлинулась водою, а також куди звертатись по допомогу.

На пляжах Вінниці рятувальники вчать безпечній поведінці на воді

Як показує практика, занепокоєння в багатьох випадках викликають діти та підлітки, які на час літніх канікул за часту залишені без нагляду дорослих. Тому особливу увагу в ході рейду рятувальники приділяли саме їм. Найсміливіші ж виявили неабияке бажання особисто на собі приміряти роль людини, яка опинилась у водяній пастці.

На пляжах Вінниці рятувальники вчать безпечній поведінці на воді

Після проведеної роботи, є певні сподівання на те, що нещасних випадків на воді поменшає. Адже основною метою навчань є і залишається попередження нещасних випадків з травматизму та загибелі людей, що виникають внаслідок недотримання правил поведінки на водоймах.

Рятувальники вкотре нагадують громадянам, що вода, як і вогонь, помилок не пробачають!



Переглядів: 3213
Поширень: 0