14 серпня 2015 року відбувся круглий стіл, ініційований «Вінницькою академією неперервної освіти» за участю керівників районних методичних об’єднань вчителів предмету «Захист Вітчизни», офіцерів Вінницького обласного військового комісаріату, на тему: «Збройні Сили України на сучасному етапі».

В ході проведення заходу було розглянуто ряд важливих питань з проблем організації та проведення військово-патріотичного виховання в навчально-виховних закладах області, зокрема питання вдосконалення програми предмету, якості викладання предмету «Захист Вітчизни», матеріального забезпечення навчального  процесу, підбору професійних кадрів, залучення до спільної роботи з виховання дітей та юнацтва громадських організацій.

У Вінниці обговорили методи виховання допризовників

Представники Вінницького обласного комісаріату, серед яких були учасники АТО,  ознайомили присутніх з положеннями концепції виховної роботи в Збройних Силах, методологією організації польових занять з учнями, поділилися власним досвідом. 

У Вінниці обговорили методи виховання допризовників

Заступник Вінницького обласного військового комісара по роботі з особовим складом – начальник групи по роботі з особовим складом та громадськістю, підполковник ЩЕРБАТИЙ О.А., наголосив, що в умовах ведення неоголошеної війни проти України, можливості повномасштабної агресії з боку Росії, значно зросла роль патріотичного виховання дітей та юнацтва. Головним результатом патріотичного виховання має бути моральна та фізична готовність молоді в скрутний для держави час, зі зброєю в руках, стати на захист територіальної цілісності та незалежності України, прагнення  пов’язати своє життя із  військовою службою.

У Вінниці обговорили методи виховання допризовників

В результаті обговорення учасники круглого столу дійшли єдиної думки стосовно організації методичного та матеріального забезпечення навчального процесу, взаємодії військових комісаріатів Вінницької області з вчителями та викладачами предмету «Захист Вітчизни», визначенні головні напрямки та методи патріотичного виховання допризовної молоді.



Переглядів: 3164
Поширень: 0