19 жовтня почути та побачити справжнє сховище аварійно-рятувальної техніки пощастило вінницьким школярам. У рамках місячника цивільного захисту бійці ГУ ДСНС запросили до себе завзятих знавців з предмету безпеки життєдіяльності.

Школярі мали нагоду ознайомитися із історією становлення служби порятунку, із технікою та обладнанням, яке раніше використовувалося для гасіння пожеж, а також із змінами, які сталися у системі пожежної охорони.

У аварійно-рятувальному загоні спецпризначення школярів познайомили із сучасним пожежно-рятувальним обладнанням та спеціальною пожежною та інженерною технікою. Юнаки й дівчата поспілкуватися із бійцями, які заступають на цілодобове чергування та виїжджають на ліквідацію надзвичайних подій.

В аварійно-рятувальному загоні для віннийьких школярів провели День відкритих дверей

Крім того, в рамках екскурсії, старшокласників познайомили із особовим складом групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Рятувальники розповіли гостям про свої основні завдання. В ході розмови сапери поспілкувалися із дітьми про вибухонебезпечні предмети, продемонстрували макети боєприпасів, які найчастіше знаходять, а також нагадали основні правила безпечної поведінки у разі виявлення підозрілих предметів. Не обійшлася зустріч і без традиційної примірки сучасного піротехнічного спорядження, однак охочих одягти на себе справжній бронежилет та каску через їх вагу виявилось не дуже багато.

Наостанок діти мали нагоду роздивитися наявну важку інженерну техніку, яка знаходиться на озброєнні вінницьких бійців АРЗ СП, ознайомитися з її технічними характеристиками, та дізнатися у яких випадках вона залучається.

В аварійно-рятувальному загоні для віннийьких школярів провели День відкритих дверей

На завершення зустрічі учні 8-х та 9-х класів приємно вразили усіх присутніх бурхливими оплесками, які адресували рятувальникам за їхню цікаву та водночас небезпечну роботу.



Переглядів: 3082
Поширень: 0