1 січня о 07:02 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в цегляному житловому будинку №101 на вул. Свердлова, що в обласному центрі.

На місце події за підвищеним номером виклику (загроза поширення вогню на сусідні двоповерхові частини будинку та на розташовані впритул дві інші споруди) прибули рятувальники трьох Державних пожежно-рятувальних частин міста Вінниці, а також державна частина спеціальної та пожежної техніки.

Осередок загорання знаходився на даху будинку. Через сильне задимлення на свіже повітря було евакуйовано 5 мешканців з двох квартир, а також майно погорільців.

Пожежу локалізовано о 07:27 та ліквідовано о 07:41. Вогнеборцями не допущено подальшого розповсюдження вогню на сусідні квартири та споруди. Внаслідок пожежі знищено шиферну покрівлю та частково пошкоджене дерев’яне перекриття на площі близько 40 квадратних метрів, частково пошкоджене домашнє майно мешканців.

1 січня у Вінниці горів цегляний будинок по вул. Свердлова

Загалом до ліквідації пожежі були задіяні 30 чоловік особового складу вогнеборців та 6 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

Вінницькою міською радою двом сім’ям, які залишилися просто неба, надано тимчасове житло в одному з готелів обласного центру.

Ймовірною причиною пожежі є порушення правил пожежної безпеки, під час експлуатації піротехнічних виробів (салют). Наразі всі обставини події встановлюються фахівцями.

Загалом в області протягом доби зареєстровано 10 пожеж.



Переглядів: 3511
Поширень: 0