У рамках декомунізації у громадському транспорті Вінниці почали оголошувати нові назви зупинок. Наразі вінничани можуть чути змінені назви зупинок у всіх трамваях, щодо тролейбусів та автобусів – процес триває. Крім того, оновлюються назви зупинок на електронних табло у салонах транспорту.

У грудні 2015 року Вінницькою міською радою на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» було перейменовано 135 вулиць та провулків.

У цьому місяці у Вінниці розпочалась введення нових назв вулиць у використання. Процес стартував зі змін написів на зупинках громадського транспорту. Також незабаром будуть вказані нові назви вулиць на всіх інформаційних щитах з розкладом руху, замінено схеми руху громадського транспорту, які розміщені на посадочних павільйонах.

«Нещодавно транспортна компанія розпочала замінювати оголошення нових назв зупинок громадського транспорту з врахуванням перейменувань вулиць. У трамваях вже повністю замінено озвучення, а у тролейбусах та автобусах процес триває. До кінця місяця робота буде завершена», – каже начальник відділу департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Сергій Бузниковатий.

Аншлаги на будинках, які знаходяться на перейменованих вулицях, розпочнуть замінювати з березня. Загалом нові назви вулиць мають з’явитись на фасадах 5 тисяч садиб та висоток.



Переглядів: 3471
Поширень: 0