У цьому році у Вінниці два ОСББ планують утеплити фасади будинків за підтримки державної програми, фінансової допомоги з міського та обласного бюджетів, яка виділяється на проекти з енергоефективності. Це багатоповерхівки за адресами Учительська,10 та Червонохрестівська, 9.

Літом 2015 року депутати Вінницької міської ради схвалили зміни до муніципальної Програми розвитку ОСББ. Відповідно до них об’єднання співвласників багатоповерхових будинків можуть отримувати фінансову підтримку з міського бюджету на проведення заходів з енергозбереження. Ініціатором цих змін до Програми був міський голова Сергій Моргунов, який вважає, що сьогодні необхідно створювати умови для розвитку ОСББ та допомагати мешканцям багатоповерхівок, які прагнуть бути енергоефективними.

«У цьому році вже розпочали підготовчі роботи по утепленню фасаду по програмі два ОСББ. Так, по ОСББ «Наш Дім - 9» (вул. Червонохрестівська,9) банк вже прийняв рішення по наданню кредиту, очікують на надходження коштів. А по ОСББ «ЮМ і Р» (вул. Учительська, 10) на даний час розробляється проектно-кошторисна документація та державна експертиза кошторисної частини проекту», – каже заступник директор департаменту житлового господарства Роман Фурман.

Довідково

Після впровадження запланованих енергоефективних заходів ОСББ надає до банку документи, що підтверджують цільове використання коштів, для подальшого відшкодування державою від 40% до 70 % суми кредитних ресурсів (залежно від кількості субсидіантів в будинку) на придбання матеріали і обладнання, але не більш як 14 тис. грн. в розрахунку на одну квартиру.

Також ОСББ має можливість отримати з міського бюджету часткову компенсацію витрачених коштів на проведені роботи та придбані матеріали. В результаті ОСББ отримає фінансову підтримку з бюджету міста в розмірі 30% від виконаних робіт, але також не більше, як 10 тис. грн. з розрахунку на одну квартиру. Крім того Вінницька ОДА компенсує 15% ставки кредиту.



Переглядів: 2772
Поширень: 0