7-го квітня безпосередньо на місці будівництва нового міського кладовища між Сабаровим і Електромережею головний архітектор Вінниці Олександр Рекута показав землю, де планують вінницький цвинтар №9.

- На цих 36 гектарах нічого іншого в захисній смузі очисних Водоканалу бути не може, - пояснив Олександр Рекута. - А до найближчих будинків "Академічного" звідси мінімум 1200 метрів... Тому весь цей скандал із протестами проти кладовища явно надуманий і людей із мікрорайону просто ввели в оману. Бо жодних хрестів, траурних процесій чи ритуальних магазинів під вікнами Академічного не буде. Адже згідно детального плану років через 10-20 це кладовище може "доросте" до найближчої з огляду мікрорайону точки, яка буде не ближче 500 метрів. А між ними зелена захисна лісосмуга шириною в 50 метрів та приватні будинки, які вже будуються без дозволів у захисній зоні водоканалу. Тому із людьми, що отримали тут від Вінницької РДА (часів Януковича) 113 ділянок ми знайшли компроміс та домовились нотаріально його оформити.

Відстань між майбутнім кладовищем та мікрорайоном "Академічний" мінімум 1,2 км

Щодо мешканців Академічного, то сьогодні має відбутись наша зустріч із ініціативною групою, для визначення на місці зони майбутнього кладовища і питань благоустрою мікрорайону.

Олександр Рекута: До найближчих будинків "Академічного" звідси мінімум 1200 метрів

Сподіваюсь всім нам виставить витримки і порозуміння не перетворювати дійсно значимий для громади об’єкт в піар-акцію.



Переглядів: 7013
Поширень: 0