Президентом підписаний Закон щодо додаткових гарантій у працевлаштуванні учасників АТО. Зміни, які набирають чинності 30 серпня 2016 року, дають додаткові важелі для пришвидшення пошуку роботи демобілізованим військовослужбовцям.

Новаціями передбачено, що роботодавцю протягом року щомісяця компенсуватимуться фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за працевлаштування, за направленням державної служби зайнятості, на нове робоче місце строком не менше ніж на два роки безробітних, із числа учасників антитерористичної операції на сході України.

З початку антитерористичної операції до центрів зайнятості Вінницької області звернулися 2851 демобілізованих військовослужбовців, 476 бійців – працевлаштовано, з них 100 – відкрили власну справу завдяки одноразовій виплаті допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 136 осіб здійснили перепідготовку або підвищили свою кваліфікацію за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.



Переглядів: 2820
Поширень: 0