Про організацію роботи слідчих підрозділів поліції Вінниччини та розслідування резонансних автопригод розповів на першій прес-конференції новопризначений заступник начальника - начальник слідчого управління Національної поліції у Вінницькій області Віталій Ярмолюк.

Віталій Ярмолюк, який має багаторічний досвід на різних посадах у слідчих підрозділах Вінниччини та Нацполіції, розповів журналістам про основні завдання та проблеми слідчих. Основну увагу приділив стану розслідування резонансних автопригод, які останнім часом мали місце на території Вінницької області.

- Сьогодні у слідстві є певні кадрові проблеми - з 500 посад слідчих 40 залишаються вакантними. Особливо гостро це відчувається в районних підрозділах. Є такі райони, де працюють лише двоє слідчих, - розповідає Віталій Ярмолюк. - Також є проблема з навантаженням працівників слідчих підрозділів. Особливо це стосується міста Вінниці, де один слідчий займається розслідуванням близько 150 кримінальних проваджень. Попри це у слідстві працюють фахівці, які спроможні на якісному рівні розслідувати кримінальні провадження.

Новий заступник Педоса Віталій Ярмолюк розповів про роботу слідчих підрозділів та про те, якими мають бути слідчі

Віталій Ярмолюк розповів, якими мають бути слідчі для успішного виконання своїх головних завдань:

- Головне завдання слідчого – це якісне досудове розслідування провадження та притягнення до відповідальності винного у вчиненні правопорушення. Це може зробити людина, яка має відповідні ділові якості, професіоналізм та бажання працювати.

Віталій Ярмолюк також відповів на питання журналістів, пов’язані з розслідуванням резонансних дорожньо-транспортних пригод, які стались на території області.

Новий заступник Педоса Віталій Ярмолюк розповів про роботу слідчих підрозділів та про те, якими мають бути слідчі

В цьому році на автошляхах області сталися 63 дорожньо-транспортні пригоди зі смертю потерпілих. До суду спрямовані 24 кримінальних провадження. У шести випадках винуватців смертельних аварій втекли з місця події. Працівники поліції знайшли та затримали п’ятьох підозрюваних, які зараз притягуються до кримінальної відповідальності. Наразі тривають слідчо-оперативні заходи по встановленню особи, яка скоїла ДТП в Хмільницькому районі, де загинув військовослужбовець.



Переглядів: 5513
Поширень: 0