Готуючись до нового опалювального періоду вінничанам, які вже отримували субсидію, не потрібно піклуватись про те, щоб знову відвідати Прозорий офіс для подачі документів на отримання цієї державної допомоги. Департамент соціальної політики перерахує їм субсидії самостійно. Ті вінничани, хто хоче отримати державну допомогу на житлово-комунальні послуги вперше, вже можуть взяти талон попереднього запису та прийти з документами у чітко визначений день і час для її оформлення.

Директор департаменту соціальної політики міської ради Лариса Попова розповідає, що система оформлення субсидії на сьогоднішній день максимально спрощена. Цьому передувала досить серйозна робота, яка розпочалась ще в 2006 році. І сьогодні Вінниця має найкращу і найбільш оптимальну модель оформлення субсидії в Україні, з якою приїздять знайомитись з різних міст України.

У минулому опалювальному періоді у Вінниці субсидію отримувала кожна друга родина – це 67 тисяч домогосподарств. Лариса Попова каже, що за попередніми прогнозами у цьому опалювальному сезоні кількість отримувачів субсидій збільшиться на 20 – 25 тисяч і буде становити близько 70% від загальної кількості домогосподарств. Разом з тим працівники департаменту соціальної політики готові до початку роботи по призначенню держаної допомоги на житлово-комунальні послуги та вже розпочали видавати талони попереднього запису для тих, хто вперше прийде оформляти субсидію. Тим вінничанам, хто вже отримував цю допомогу, не потрібно знову подавати документи.

Отримати талон попереднього запису можна трьома способами:

  • Перший - прийти до Прозорого офісу і там його взяти.
  • Другий варіант – замовити по телефону (51-33-13 для мешканців Правобережжя та 50-86-26 для мешканців Лівобережжя).
  • Третій варіант - замовити талон через мережу Інтернет на офіційному сайті Вінницької міської ради в розділі «Персональний кабінет». У талоні вказано дату і час прийому спеціаліста по оформленні субсидії, коли людина приходить і подає документи.

«Субсидія надається двома офісами: Правобережним, що по проспекту Космонавтів,30, і Лівобережним, який знаходиться на вулиці Брацлавській,85 (колишня Островського). За рахунок спрощення механізму призначення субсидії, на прийом спеціаліста потрібно мати два основних документи – паспорт та ідентифікаційний номер кожного дорослого члена сім’ї, хто зареєстрований в квартирі чи будинку. На прийомі заповнюється заява і декларація, де вказується джерело прибутку, тобто, місце роботи людини. Департамент соціальної політики самостійно робить запити в державну фіскальну службу і звідки отримують інформацію про прибуток. Що стосується розміру комунальних послуг, то ми робимо запит в Центр муніципальних систем управління. Оформляється субсидія протягом 10 днів з моменту отримання останнього документа», - розповіла Лариса Попова.

Департамент соцполітики автоматично перерахує субсидії 67 тис домогосподарств без особистого звернення вінничан

Також саму заяву на призначення субсидії можна заповнити в електронному вигляді на сайті Міністерства соціальної політики або надіслати поштою до управління соціального захисту за місцем проживання. Але Лариса Попова розповідає, що майже 80% заяв, які надходять в електронному вигляді містять помилки. Тому краще виділити час на візит до Прозорого офісу, і з допомогою фахівця заповнити декларацію і написати заяву.

Перед тим, як звернутись до управління соціального захисту – можна самостійно з’ясувати, чи може сім’я претендувати на субсидію – на офіційному сайті міської ради є розділ «Калькулятор субсидій».

Наразі департамент соціальної політики постійно працює над вдосконаленням своєї роботи. В цьому році впроваджено нове програмне забезпечення, яке дозволяє швидко опрацювати прийняті документи та призначити субсидію протягом 10 днів, як того вимагає законодавство; проведено модернізацію комп’ютерної техніки.



Переглядів: 2982
Поширень: 0