23 вересня учні першого класу Вінницької школи №15 разом зі своєю першою вчителькою — Наталею Безверхньою відвідали пожежно-рятувальну виставку при Головному управлінні ДСНС у Вінницькій області.

Свою розповідь для маленьких слухачів завідувач виставки - Володимир Бабкін розпочав про героїзм та мужність українських пожежників, які поклали своє життя під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Чимало цікавого та пізнавального першокласники почули про життя та будні рятувальників, про становлення пожежної охорони з давніх часів до нашого часу та мали можливість побачити старовинне обладнання, яким раніше користувалися рятувальники.

Першокласники 15-ї школи відвідали пожежну-рятувальну виставку у Вінниці

Під враженням від почутого діти розглядали макет будинку, де продемонстровано які наслідки можуть бути від пожежі, якщо не дотримуватися правил безпеки у побуті.

Першокласники 15-ї школи відвідали пожежну-рятувальну виставку у Вінниці

Не оминув завідувач виставки і теми вибухонебезпечних предметів. Підростаючому поколінню розповіли про небезпечну роботу піротехніків та показали різноманітні знешкоджені снаряди, а також пояснили, що вкрай небезпечно торкатися підозрілих предметів і обов'язково про знахідку необхідно розповісти дорослим, аби ті повідомили за номером “101”.

На закінчення “пізнавальної мандрівки” у пожежно-рятувальній частині дітлахам показали спецавтомобілі, захисне спорядження рятувальників, бойовий одяг та пожежно-технічне озброєння для гасіння пожеж та рятування людей, а також розповіли про правила пожежної безпеки та дії в разі виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж.

Першокласники 15-ї школи відвідали пожежну-рятувальну виставку у Вінниці

Екскурсія видалася цікавою, а найголовніше корисною, адже дала можливість ознайомити дітей з професією вогнеборця-рятувальника та навчити їх безпеки життєдіяльності.



Переглядів: 2777
Поширень: 0