29 вересня, на Європейській площі у центрі міста Вінниці, відбулась профілактична інформаційно-просвітницька акція та прес-конференція, приурочена до Всесвітнього дня серця.

Метою проведення акції є максимальне залучення уваги людей до свого здоров’я, формування розуміння того, що на виникнення і перебіг хвороби можна і потрібно активно впливати.

Для участі у брифінгу регіональним ЗМІ щодо проблем серцево-судинних захворювань та з метою ознайомлення з сучасною формою проведення пропагандистської роботи до акції приєднались представники бюро ВООЗ і МОЗ України проекту «Неінфекційні захворювання: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні».

Як у Вінниці відзначали Всесвітній день серця

Під час акції проводиться вимірювання тиску усім бажаючим лікарями міського Центру ПМСД №2 та обласного Центру здоров’я, надаються консультації, проводиться пропаганда профілактичних заходів для зменшення захворюваності серцево-судинною патологією.

Як у Вінниці відзначали Всесвітній день серця

Крім цього волонтери з числа студентів Вінницького медичного коледжу представили флешмоб «Ми за здоровий спосіб життя».

Як у Вінниці відзначали Всесвітній день серця

Вихованці Вінницького будинку дитини разом з волонтерами обміняли цигарки на «Волошки здоров’я», виготовлені власноруч.

Як у Вінниці відзначали Всесвітній день серця

До акції також долучились співробітники й діти, що знаходяться на санаторно-курортному лікуванні у Вінницькому кардіоревмосанаторії.

В рамках заходів представлені майстер-класи, експозиція «Здорове харчування для здорового серця», організована виставка популярної літератури.

Як у Вінниці відзначали Всесвітній день серця

Також роздавались інформаційні матеріали, листівки та буклети щодо підвищення обізнаності населення про хвороби серця, правильний спосіб життя для їх попередження.



Переглядів: 4169
Поширень: 0