Часто у людей, які більшість свого часу проводять на роботі, складається враження, що для хорошого і активного відпочинку потрібно багато грошей та далека відстань від дому. Ми хочемо запропонувати вам альтернативу. Отож, куди можна поїхати, маючи всього 100 гривень у кишені?

На Вінниччині є безліч загальновідомих та незвіданих місць. Згадати хоча б ставку Гітлера «Вервольф», яка знаходиться всього за 8 км від міста. Можна посперечатися, що більшість місцевих жителів були тут ще за навчання у школі, тому добре не пам’ятають історії та особливостей цього місця. А подивитись, насправді, є що! Тут залишилися руїни німецьких підземних укріплень, споруд, кулеметних установок та навіть басейн. Справжнє минуле ставки оповите легендами і переказами, адже під час відступу німці підірвали всі бункери.

Якщо забажаєте відвідати «Вервольф», тоді потрібно сісти на Центральному автовокзалі Вінниці у автобус, що прямує в напрямку Калинівки. Квиток коштує 10 гривень, вхід для дорослих – 10 гривень, для дітей і студентів – 5.

Вервольф

***

Понад десять пам’ятних місць можна побачити у смт. Браїлів Жмеринського району. Окрім відомого вірянам Свято-Троїцького жіночого монастиря, тут є костел, синагога, музей, скеля Чайковського, природній парк, декілька церков та літературно-меморіальний музей поета Володимира Забаштанського. Історія цього поселення сягає XV століття, тому тут насправді є що подивитись. Доїхати до Браїлова можна з Західного автовокзалу Вінниці всього за 16 гривень, а маючи 100 гривень, можна ще й смачно пообідати.

природній парк у Браїлові

смт. Браїлів

***

За 40 км від Браїлова розташовується районний центр — місто Бар. Якщо їхати з Вінниці, то квиток на автобусі в одну сторону коштуватиме 40 гривень. Містечко невелике, але з досить цікавою історією. Тут є залишки середньовічної фортеці, костел св. Анни початку ХІХ століття, багато збережених модерних будинків, собор Успіння Пресвятої Богородиці 1757 року. Для любителів прогулятись та дізнатись щось нове про Вінниччину, поїздка у Бар може стати альтернативним варіантом бюджетного відпочинку.

місто Бар

костел св. Анни початку ХІХ століття у місті Бар

***

З вінницького автовокзалу, який знаходиться по вул. Чехова (біля супермаркету “Грош”) можна поїхати за 17 гривень у Вороновицю. Селище було засноване ще в XIV столітті. Тут гарно збереглися пам’ятки XVIII століття: костел Михаїла Архангела, трибанна дерев'яна Михайлівська церква, палац Грохольських-Можайських, де зараз розташовано музей історії авіації та музей кобзарського мистецтва.

палац Грохольських-Можайських

***

Також з цього автовокзалу відправляються автобуси у Немирів. Квиток в один бік коштує 23 гривні, а побачити тут можна палац Щербатових ХІХ століття, унікальний водяний млин, будівлю чоловічої гімназії, пам’ятники Марку Вовчок та Миколі Некрасову. За 3 кілометри від Немирова знаходяться залишки одного з найбільших скіфських поселень, яке датується ІХ— V ст. до н.е.

унікальний водяний млин

палац Щербатових ХІХ століття

***

Ми показали лише частину місць, де можна цікаво провести свої вихідні. Таким чином, можна сміливо стверджувати, що для подорожей не потрібно багато грошей. Варто лише мати бажання дізнатися щось нове про міста та місця, які постійно “на слуху”.



Переглядів: 18677
Поширень: 0