Відчути себе маленьким поліцейським, інспектором - криміналістом та патрульним можна було на площі Європейській. Там розгорнувся імпровізований штаб вінницької поліції. У такий спосіб місто долучилось до першого Всеукраїнського профорієнтаційного проекту «Місто професій». Цього дня дітей знайомили з професією охоронців правопорядку.

Вінницька поліція долучилася до національного профорієнтаційного проекту «Місто професій». На Європейській площі Вінниці в імпровізованому містечку правоохоронці познайомили дітей з роботою підрозділів поліції, дали змогу маленьким вінничанам побувати в ролі кінологів, вибухотехніків, патрульних поліцейських.

Юні вінничани вчились бути поліцейськими у місті професій

Головна мета проекту – познайомити дітей з професією поліцейського, виховувати у них повагу до закону та правоохоронців, які дбають про безпеку людей.

Юні вінничани вчились бути поліцейськими у місті професій

Маленькі вінничани з великою цікавістю пізнавали професію поліцейських, брали участь у вікторинах, організованих відділом ювенальної превенції Головного управління поліції. Діти мали змогу продемонструвати знання своїх прав та обов’язків, правил дорожнього руху тощо.

Юні вінничани вчились бути поліцейськими у місті професій

Спеціалісти-вибухотехніки розповіли і показали дітям, як виглядають боєприпаси, вибухові предмети та наскільки небезпечними можуть бути подібні знахідки на вулиці. Поліцейські пояснювали правила поведінки з небезпечними предметами. У дітей такі розповіді викликали щирий інтерес, вони з захопленням розглядали зброю та екіпірування вибухотехніків.

Юні вінничани вчились бути поліцейськими у місті професій

Такий інтерактивний захід допоможе багатьом дітям сприймати поліцейських, як друзів і захисників, готових завжди прийти на допомогу. Для старшокласників – це гарна можливість визначитися з майбутньою професією.

Читайте також: В центрі міста вінницькі дітки шукали "вибухівку" та приміряли спорядження пожежників та водолазів



Переглядів: 3064
Поширень: 0