20 жовтня 2016 року у приміщенні Вінницької артгалереї «ІнтерШик» за участі Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації відбувся інформаційний семінар на тему «Підвищення ресурсоефективності підприємств Вінницького регіону».

Організатором семінару виступила організація роботодавців «Центр ресурсоефективного та більш чистого виробництва», яка виконує проект ЮНІДО в Україні.

Семінар присвячено обговоренню нових можливостей розвитку бізнесу на основі впровадження підходів ресурсоефективного і чистого виробництва (РЕЧВ) від проведення аудиту до реалізації модернізаційних заходів.

У семінарі взяли участьпідприємства регіону, інжинірингові компанії, які розробляють технічні рішення з оптимізації ресуросоенергозбереження; постачальники промислового устаткування; Укрексімбанк, УкрГазбанк, Агенція регіонального розвитку Вінницької області, громадські організації підприємців та галузевих асоціацій підприємств,які зацікавленіу зниженні витрат енергії та ресурсів на виробництві і підвищенні конкурентоздатності підприємств області на внутрішньому і зовнішніх ринках.

У Вінниці обговорювали нові можливості розвитку бізнесу

На семінарі були представлені кращі практики впровадження ресурсоенергозбереження у Вінницькому регіоні. Особливу увагу наголошено на потенціалі енергозбереження, який в області сягає до 190 млн. євро.

Крім того були розглянуті питання сталого розвитку компаній на основі концепціїресурсоефективного та більш чистого виробництва (РЕЧВ), залучення коштів для реалізації модернізаційних проектів та імплементації ресурсозберігаючих рішень,у тому числі будівництво очисних споруд в окремих районах області та заводів з переробки відходів, проектування нових енергетичних установок,у яких енергоносієм є кисень.

Для громадських організацій було презентовано проект залучення коштів на основі краудфандингу.
Учасники семінарупідкреслили, що нові можливості розвитку енергозбереження відкриваються завдяки співпраці організацій роботодавців, «Центру ресурсоефективного та більш чистого виробництва», Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації та Агенції регіонального розвитку Вінницької області.



Переглядів: 2677
Поширень: 0