Організація сімейного дозвілля – це один з важливих критеріїв побудови здорових стосунків у родині. В першу чергу, у вас з’явиться можливість змінити середовище постійного перебування, по-друге спільне активне проведення часу завжди єднає людей. Якщо ви не знаєте як провести уїк-енд чи просто вільний час з сім’єю у Вінниці, тоді ця стаття може стати помічною.

***

Як давно ви ходили у зоопарк? Це чи не найкраще місце для того, щоб прогулятись, подивитись на унікальних тварин, розповісти дітям про представників, що занесені до «Червоної книги». Вінницький зоопарк є одним з наймолодших в Україні, а перших тварин він отримав зі звіринців Києва, Рівного, Мінська та Черкас. Тут можна побачити зубрів, оленів, гімалайських ведмедів, альпаку, диких свиней, вовків, стерв’ятників та польових орлів, страусів, павичів. Вінничани в захваті від прогулянок у зоопарку і залишають позитивні відгуки:

- Відвідали зоопарк. У дітей купа позитивних емоцій, та й дорослим було на що подивитись. Сподобалось, що зоопарк розбудовується. Все чудово, звірі доглянуті. Велика дяка працівникам зоопарку, – прокоментувала у соцмережі Ірина Коломієць.

вінницький зоопарк

вінницький зоопарк

Знаходиться зоопарк по вул. Тарнагородського, 9. Вхід з 9:00 до 19:00 години щоденно, без вихідих. Вартість для дорослих 40 гривень, підліткам – 20 гривень, діткам від 3 до 6 років – 5 гривень, до 3х років – безкоштовний.

***

Також рекомендуємо вам влаштувати незабутнє катання на конях. У Вінниці є декілька місць, де можна зайнятися верховою їздою. Радимо відвідати спеціалізований «Поні-клуб», який знаходиться за адресою вул. Лесі Українки, 17.

Поні-клуб у Вінниці

Тут ви зможете всією сім’єю прогулятися верхи на конях. До речі, існує навіть методі лікування – іпотерапія, який допомагає дітям і дорослим боротися з фізичними і психологічними недугами. Досвідчені інструктори допоможуть вам побороти страх осідлати коня. Також діткам буде дуже цікаво побавитись та покататись на поні. До речі, тут можна записатися на регулярні тренування і стати справжнім професіоналом у верховій їзді. Година верхової прогулянки буде коштувати 150 гривень з особи.

***

вистава у театрі Садовського у Вінниці

Беззаперечно, що вінничанам дуже пощастило мати драматичний театр, у якому відбуваються вистави для різних вікових категорій. Сімейний похід у театр ім. Садовського може стати цікавою подією, особливо якщо ви давно відвідували вистави-казки. Переглядаючи «Дюймовочку», «Бременських музикантів» чи «Попелюшку», ви зможете поринути у чарівний світ. Для любителів української класики будуть цікавими вистави «Лісова пісня», «Маруся Чурай» чи «У неділю рано зілля копала». В репертуарі театру близько 30 постановок, які прийдуться до смаку дорослим і малюкам. Вартість квитків коливається від 50 до 200 гривень.

***

Дитяча планета у ТЦ Шок

Якщо ви любите активні розваги, тоді відвідайте «Дитячу планету» у ТЦ «ШОК», що по вул. Келецькій, 117. Заклад позиціонує себе як парк сімейного відпочинку, тому дорослим можна не соромитись стрибати на батутах, поринати з головою у басейн з поролоновими кубиками чи бавитись зі своїм чадом у відеоігри. До речі, тут працюють спеціальні інструктори, які можуть розказати як правильно стрибати на батутах, щоб покращити своє здоров’я. З понеділка по четвер вхід коштує 50 гривень, решта днів – 70, але у будні після 19:00 вартість входу всього 30 гривень.

***

краєзнавчий музей у Вінниці

До речі, якщо ви востаннє були у вінницьких музеях ще у шкільні роки, то рекомендуємо їх відвідати разом з дітками. Цікаві експозиції представлені у краєзнавчому та художньому музеях, які знаходяться за адресою вул. Соборна, 19. Тут можна побачити експонати від прадавніх часів до сьогодення, згадати історію, проаналізувати історичні події та насолодитися творіннями митців різних епох і країн. Ціна квитків всього 20 гривень для дорослих і 10 для дітей від 6-ти років.

***

музей-садиба Пирогова у Вінниці

Також не забувайте про музеї-садиби Пирогова і Коцюбинського, де представлено не лише результати життя відомих людей, а й досить гарні території для прогулянок і спільних сімейних фото. Вхід до будинку Миколи Пирогова – 40 гривень, 20 гривень для школярів, а на територію садиби Михайла Коцюбинського – 10 гривень для дорослих і 5 для дітей.

***

Бажаємо вам гарного сімейного проведення часу у Вінниці!



Переглядів: 8591
Поширень: 0