Більше трьох тисяч пенсіонерів відвідують безкоштовні заняття у Територіальному центрі соціального обслуговування міської ради. Тут люди літнього віку мають можливість спілкуватись, пізнавати нове, подорожувати. З початку цього року вже близько сотні вінничан навчались на факультеті комп’ютерної грамотності. Також популярним є факультет здорового способу життя, краєзнавчий гурток. Але найчастіше літні вінничани полюбляють бувати у кіногуртку, який з початку цього року відвідало 1598 людей.

Територіальний центр соціального обслуговування міської ради надає соціальні послуги вінничанам похилого віку та людям з особливими фізичними потребами. Відділення соціальної допомоги вдома допомагає у доставці продуктів харчування з магазинів та ринків, медикаментів з аптек. Його працівники допомагають у прибиранні житла, оплаті комунальних послуг, приготуванні їжі. Послугами робітника з комплексного обслуговування будинків в цьому році скористалось більше 700 людей, перукаря – 1038.

Найпопулярніший гурток у Терцентрі – з кіномистецтва, його цьогоріч відвідало більше 1.5 тис. літніх вінничан

Відділення денного перебування дає можливість пенсіонерам та людям з обмеженими фізичними можливостями безкоштовно отримати нові знання та навички. Навчання пенсіонерів проводиться у формах лекцій, бесід, тренінгів, семінарів, теоретичних та практичних занять. На базі Терцентру діють різні факультети. У цьому році на факультеті комп’ютерної грамотності навчалось близько ста людей, англійську мову вивчало стільки ж відвідувачів. 160 людей літнього віку побували на факультеті духовного розвитку, а 260 – факультет здорового способу життя.

Найпопулярніший гурток у Терцентрі – з кіномистецтва, його цьогоріч відвідало більше 1.5 тис. літніх вінничан

«Найпопулярнішим у нас є кіногурток. Заняття безкоштовні, їх можуть відвідувати усі бажаючі вінничани пенсійного віку. Тут люди дивляться фільми, обговорюють їх та приємно і з користю проводять вільний час», – каже директор територіального центру соціального обслуговування Галина Бачинська.

Вінничани, які мають бажання відвідувати факультети на базі Територіального центру соціального обслуговування, можуть звернутись за адресою Соборна,50.



Переглядів: 3491
Поширень: 0