За фактом самовільного використання теплової енергії відкрито кримінальне провадження

Завдяки тому, що КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» застосовує сучасні технологічні засоби виявлення теплових втрат і несанкціонованих підключень до мереж гарячого водопостачання і централізованого опалення, факти таких порушень з’ясовуються одразу.

Так, в жовтні 2016 року працівниками КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» виявлено факт самовільного підключення службовими особами ПП «Бокуд» до мережі гарячого водопостачання теплового господарства без укладання договору про споживання такої енергії та з порушенням установлених правил користування гарячою водою.

В ході подальшої перевірки виявилось, що вказана комерційна структура, використовувала нежитлове приміщення у багатоповерхівці. Однак для власних і виробничих потреб службові особи ПП «Бокуд» вирішили самовільно без відповідного дозволу, укладання договору та встановлення засобів обліку підключитись до мережі гарячого водопостачання. Для цього було здійснено частковий демонтаж конструкції житлового будинку і врізка у систему гарячого водопостачання, яка розташовується у напівпідвальному приміщенні.

Здійснено це було у минулому році і, вочевидь, продовжувалося б і надалі, як би працівники енергоконтролю теплового підприємства, завдяки сучасним технологіям, не виявили порушення та повідомили у поліцію.

За вказаним фактом слідчими Вінницького відділу поліції ГУ НП у Вінницькій області відкрито кримінальне провадження № 12016020010008358 за ч. 1 ст.188-1 КК України «викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання».

Всього за попередніми розрахунками КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» горе-підприємці викрали теплової енергії на загальну суму понад 250 тис. грн. Згідно з чинним законодавством правопорушникам загрожує позбавлення волі строком до трьох років, а також повна сплата вказаної суми.

Теплове підприємство проводить постійний моніторинг використання споживачами теплової енергії та буде вживати всіх заходів щодо виявлення несанкціонованих підключень та стягнення нанесеної шкоди відповідно до чинного законодавства.

КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» попереджає недобросовісних споживачів, що за самовільне використання теплової енергії передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність!



Переглядів: 2601
Поширень: 0