Одразу два «живих ланцюги» планують організувати вінницькі активісти до Дня Соборності України. Подібні акції проводяться щороку, але найбільша кількість людей (близько 3 мільйонів) взялась за руки заради єднання 21 січня 1990 року. У Вінниці таким чином хочуть об’єднати лівий та правий береги Південного Бугу активісти студентського руху «СОВА» та місцеві свободівці.

Як виявилося, про те, що практично водночас буде два ланцюги активісти й не підозрювали. Депутат Вінницької міської ради від «Свободи» Дмитро Уманець зазначив, що захід вони проводять щорічно, тому не слідкували за іншими ініціативами. Організатори з боку «СОВИ» закликають своїх учасників приходити без політичної символіки, а лише з українськими прапорами чи плакатами.

Вінницькі активісти запланували два «живих ланцюги» до Дня Соборності

- Ланцюг ланцюгу не перешкода. Головне – мета акцій в нас одна! Тим більше ми на півгодини раніше маємо робити акцію, - зазначив Дмитро Уманець.

Збір студенти запланували о 12-й годині на площі Шевченка, а свободівський ланцюг має в цей час вже стояти за руки. Цікаво, що місце проведення заходу у обидвох організацій одне – центральний міст Вінниці.

Ми плануємо акцію без партійної символіки, тому приєднуватись не бажаємо, - однозначно відповіла організаторка від «СОВИ» Тетяна Кравчук.



Переглядів: 3391
Поширень: 0