Минулого тижня ми висвітлювали історію вінницького коваля, який розповів про особливості своєї професії. Сьогодні хочемо вас познайомити з не менш унікальним професіоналом, який займається виготовленням солодощів. Як їх робити та чим вони особливі, ми розпитали безпосередньо у майстра солодкої справи. Олександр Сулима – вінничанин, 34 роки, виявив схильність до кулінарії досить давно, але зробити захоплення справою життя вирішив завдяки напутньому слову дружини.

Розкажіть, як зацікавилися такою непересічною професією?

- Моя дружина має власний бізнес – стоматологічну клініку, а я хотів скомбінувати хобі з прибутком, тому вибрав відкрити кондитерську.

-  А де ви навчались кондитерським навикам?

- Пройшов навчання в кулінарній академії Ектора Браво, а зараз продовжую вчитись у французькій інтернаціональній школі. На літо я планую підвищити кваліфікацію та поїхати на навчання у Францію.

Вінницький кондитер розповів, чому виготовлення солодощів стало справою життя

Розкажіть з чого виготовляєте солодощі?

- Виготовляю повністю все з натуральних інгредієнтів. Наскільки я знаю, у Вінниці такого практично немає. В моїх десертах використовується мінімум бісквітів, а більше смачної начинки. Для виготовлення підбираю більше екзотичні фрукти – манго, маракуйю, личі. Українські ягоди і фрукти також, звісно, присутні – це полуниця, малина. Замовляю деякі продукти з-за кордону.

Вінницький кондитер розповів, чому виготовлення солодощів стало справою життя

Як ви вважаєте, що найскладніше в роботі кондитера?

- Все складно! Часом не виходить щось зробити, тому що тебе відволікли чи зателефонували. Всьому треба приділяти максимум уваги і мати велике терпіння.

Чи залежить ваша робота від натхнення і настрою?

- Так, звісно! Я переконався, що коли в тебе не виходить щось, то краще півгодини відпочити. Буває, якщо не виходить деталь, то потім буде забракований весь виріб.

Вінницький кондитер розповів, чому виготовлення солодощів стало справою життя

Що робите з солодощами, які невдало вийшли?

- В мене дружина і дитина солодкоїжки, тому вони полюбляють кондитерські вироби у будь-якому вигляді. Головне – щоб смаколики були приготовленими.

Чи є у Вінниці спільнота кондитерів?

- Взагалі є форуми кондитерів, але у Вінниці такої тусовки не зустрічав. В Києві є виставки кондитерів, які я часом відвідую.

Вінницький кондитер розповів, чому виготовлення солодощів стало справою життя

Які цілі на майбутнє Ви собі ставите?

- Хотів би зробити мережу кондитерських по Вінниці. Планую також навчати людей цій справі. От до Дня св. Валентина думаю зробити майстер-клас для новачків, які хотіли б дивувати своїх коханих незвичними солодощами.



Переглядів: 6244
Поширень: 0