У Вінниці обговорили підсумки роботи Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА за 2016 рік. Як повідомила очільниця структури Наталя Заболотна, ключовим завданням минулого року була організація процесу надання субсидій. Вінниччина стала другою в Україні по досягненню цільового показника в даній сфері, але це не означає, що в нашій області проживає найбідніше населення.

- У порівнянні з минулими роками, ми показали приріст результатів в різних галузях. Це вдалося завдяки впровадженню співфінансування з районами, залучення релігійних громад та спонсорських коштів, - прокоментувала директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Наталя Заболотна.

Однією з прерогатив роботи в минулому році було надання соцпідтримки учасникам АТО та внутрішньо пeрeміщeним особам. Таким чином, майже 1000 атовців та учасників бойових дій отримали консультації з приводу отримання зeмeльних ділянок, пільг та компенсаційних виплат. Майже 13,5 млн грн було виділено для сімей військових, які потребують покращення житлових умов.

Наразі на квартирному обліку зафіксовано 25 сімей. Отримати житло вдалось 12-м, оскільки їм дається час для вибору необхідного помешкання. В залежності від потреб сімей розраховується ймовірна вартість квартири, а згодом  гроші пeрeраховуються на рахунок Ощадбанку. Їх можна витратити лише на купівлю житла будь-де по Україні.

У Вінниці обговорили проблеми, досягнення та виклики соціального захисту населення

Також нам повідомили, що минулого року допомога внутрішньо пeрeміщeним особам складала 49 млн грн. Завдяки підключенню районних владних структур вдалося вирішити питання соціального проїзду. У 2016-му з обласного бюджету було виділено 5 млн грн., а цьогоріч сума вже складає 7.5 млн грн.

Районні структурні підрозділи Департаменту соціальної та молодіжної політики почали впроваджувати платні послуги по догляду за людьми похилого віку або з інвалідністю, які мають рідних, що не в змозі до них навідуватись. Також розпочали роботу з громадськими організаціями, які займаються правами людeй з інвалідністю.

Серед основних пріоритетів Департаменту на 2017 рік є удосконалення існуючих інституцій, стимуляція розвитку сімейного дозвілля, активізація патріотичного виховання, моніторинг справедливої оплати праці.

Важливо зазначити, що з січня 2017 року стартує запровадження соціальної стипендії для студентів державних закладів всіх рівнів акредитації. Право на її отримання мають діти-сироти, позбавлені батьків, особи постраждалі в наслідок Чорнобильської катастрофи, а також діти шахтарів та атовців і з малозабезпечених сімей. Соціальна стипендія складатиме від 750 до 2000 гривень, в залежності від закладу та відповідно пред’явлених документів. Для її отримання необхідно звернутись до відповідальних за соціальну роботу безпосередньо у навчальному закладі.



Переглядів: 3484
Поширень: 0