2 березня, в приміщенні реабілітаційного центру «Гармонія» відбулася прес-конференція Вінницької громадської організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» щодо реалізації проекту «Почути серцем».

Проект реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації та співфінансується коштами обласного бюджету.

«Проект спрямований на створення умов для навчання жестової мови працівників різних сфер обслуговування Вінниччини з метою залучення їх до процесу включенню людей з функціональними порушеннями слуху до суспільства», – розповідає керівник проекту «Почути серцем» Людмила Нецкіна.

«Гармонія» розпочинає реалізацію проекту щодо підтримки людей із вадами слуху

«Навчання тривалістю 1 година 20 хвилин будуть проходити двічі на тиждень протягом 2 місяців», – відзначила тренер проекту Світлана Заборовська. «І цього часу цілком достатньо, щоб опанувати понад 400 жестів», – додала вона.

За статистикою у місті Вінниці та Вінницькій області проживає близько 2,5 тисяч людей з порушеннями слуху.

В рамках проекту планується розробка та виготовлення ряду спеціалізованої навчальної літератури, зокрема календарів та буклетів.

По закінченню прес-конференції відбулося урочисте вручення сертифікатів працівникам Вінницького обласного патологоанатомічного бюро, які минулого року пройшли курс жестової мови.

«Гармонія» розпочинає реалізацію проекту щодо підтримки людей із вадами слуху

Можна говорити про те, що реалізація такого проекту – лише перший крок до більш глибокої інклюзії та соціалізації осіб з функціональними порушеннями слуху. В перспективі це дозволить залучити працівників сфери охорони здоров’я, освіти, центрів зайнятості, пенсійного фонду, Укрзалізниці, інших установ та організацій до процесу включенню осіб з функціональними порушеннями до суспільства через надання їм більш якісних соціальних послуг.

Нагадаємо, що Вінницька громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» стала однією з 14 переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.



Переглядів: 2591
Поширень: 0