Напередодні Міжнародного дня боротьби за права  жінок відбувся круглий стіл «Образ жінки у громадському просторі м. Вінниці» за участі начальниці відділу сім’ї, протидії торгівлі людьми та гендерної політики Світлани Ярмоленко, ГО «Прогресивні жінки», громадських активістів та активісток. До обговорення були запрошені представники владних структур, рекламних агентств та громадських організацій.

Актуальним стало питання зображення рекламної продукції, яка дискримінує жінок. На жаль, у просторі Вінниці трапляється безліч випадків, коли «звабливі» жіночі образи використовують для реклами техніки, новобудов, закладів харчування, клінік, аптек тощо. Коли моделі на рекламних бордах рекламують категорично відмінну продукцію (тобто не нижню білизну чи одяг/взуття) – це частіше всього «сексизм».

Про образ жінки в громадському просторі міста говорили сьогодні у Вінниці

У Європі існують спеціальні комісії, які контролюють, перевіряють та попереджують рекламодавців про можливу дискримінацію. За ініціативи департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА було створено експертну раду, яка займатиметься антидискримінаційними питаннями.

Нещодавно у Вінниці з’явилися рекламні борди, які в багатьох викликали обурення. Один з місцевих забудовників вирішив привабити клієнтів «міні цінами», асоціюючи їх з короткою спідницею. Подібних зображень у просторі Вінниці досить багато, адже рекламні агентства розробляють продукцію згідно побажань клієнтів. Єдине, що може повпливати на вилучення таких зображень – це скарга у експертну раду або ж в службу захисту прав споживачів.

Про образ жінки в громадському просторі міста говорили сьогодні у Вінниці

- Варто зауважити, що реклама не є сексистською, якщо образ жінки та чоловіка можна поміняти місцями без втрати змісту. Інакше, це просто виглядає кумедно або обурливо, - зауважила президентка ГО «Прогресивні жінки» Наталія Козлова.

Про образ жінки в громадському просторі міста говорили сьогодні у Вінниці

Тому, якщо ви поважаєте простір міста та приймаєте європейські цінності, варто звертати увагу на те, що нам пропонують купувати і яким чином це роблять. 

Про образ жінки в громадському просторі міста говорили сьогодні у Вінниці



Переглядів: 3382
Поширень: 0