6 березня у підлітковому клубі «Універ» (Соборна,91) відбулась прес-конференція щодо волонтерського руху «Труханівська Січ».

Згідно з концепцією даного руху періодично відправляється черговий потяг різними містами України, де усі учасники мають можливість обговорювати цікаві дискусійні питання, знайомитись з культурою та популяризувати єднання різних міст України.

Протягом 12-22 грудня сформований четвертий потяг. 18 представників із міста Вінниці та району долучились до четвертого потягу та 10 днів їздили по таким містам: Чигирин (СМТ «Шевченко») – Дніпро – Запоріжжя – Волноваха – Маріуполь – Бердянськ – Геніческ – Херсон – Миколаїв – Одеса – Київ.

Молодь Вінниці та родина Максима Шимка вирушить у подорож Україною у 5-му "Потязі Єднання"

Учасниками 4-ого потягу були учні із Вінницького вищого професійного училища сфери послуг, молодь та патріоти міста.

9-22 березня у наступну поїздку вирушить 5-ий потяг єднання і примирення. Учасники – 15 учнів та майстрів Вінницького вищого професійного училища сфери послуг та родина загиблого на майдані героя Максима Шимка.

Молодь Вінниці та родина Максима Шимка вирушить у подорож Україною у 5-му "Потязі Єднання"

Розклад потягу: Київ – Коростень – Житомир – Умань – Кіровоград (Кропивницький) – Полтава – Харків – Суми – Глухів – Крути – Чернігів – Славутич – Ягодин – Київ.

Організатори вирішили конкретизувати проблематику дискусій в 5-му потязі. «Тобто теми залишаються тими ж самими, але ми спробуємо ввести такий собі "уточнювач", а саме пропонуємо розглядати ці питання через поняття "БРЕХНЯ".», - зазначила організатор Олена Іванова.

Молодь Вінниці та родина Максима Шимка вирушить у подорож Україною у 5-му "Потязі Єднання"

На сьогодні, як ми вважаємо, саме наявність брехні в усіх сферах життя не просто не дає нам розвиватися, а й руйнує країну якісніше за "Гради".

Нагадуємо попередні ТЕМИ ПОТЯГУ:

  • Профтехосвіта в Україні. Стан та майбутнє. В країні мають працювати, а не тільки керувати.
  • Пропаганда, або інформаційна війна. Правда та брехня. Соціальна журналістика, як інструмент впливу. Слово - не горобець, впіймати важко.
  • Військово-історико-духовно-патріотичне виховання. Ситуація та майбутнє. Точки зору на розвиток. Хто не знає своє минуле - не має майбутнього.
  • Мистецтво та культура. Сучасність та спадок.
  • Армія. Сучасний стан та перспективи. Народ, який не бажає годувати свою армію, незабаром буде вимушений годувати чужу.
  • Суспільство та виборчі посади. Контроль та відповідальність. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ.
  • Розвиток молодіжних проектів, підтримка молоді в країні. Що робити, щоб молодь не тікала за кордон, а отримавши досвід і освіту поверталась на Батьківщину.

Молодь Вінниці та родина Максима Шимка вирушить у подорож Україною у 5-му "Потязі Єднання"

Загалом, в потязі буде 250 людей, які відвідають різні регіони України.

Також, до організації долучились відділ у справах молоді та туризму Вінницької міської ради, передавши сувенірну продукцію з Вінниці, і Вінницька молодіжна рада.

Відправлення з Києва 12 березня, прибуття на станцію Коростень орієнтовно 0 4.00 12 березня.



Переглядів: 3190
Поширень: 0