З березня 2017 року КП «Вінницяміськтеплоенерго» ініціювало встановлення пломб-індикаторів магнітного впливу на лічильники з метою запобігання розкраданню гарячої води. Пломба встановлюється працівниками «Вінницяміськтеплоенерго»  на корпус лічильника. Кожен  індикатор має індивідуальний порядковий номер і сертифікується в установленому порядку. Після закріплення пломб-індикаторів в спеціальному акті підтверджують факт його встановлення.

Як повідомляють у  «Вінницяміськтеплоенерго», пломба обладнана капсулою зі спеціальною рідиною, чутливою до магнітного поля. Спочатку суспензія в капсулі має вигляд чорної цятки діаметром 1,5-2 мм. Якщо відбувається навіть короткочасний  вплив магнітного поля на лічильник, то рідина розповсюджується по всій ємності, показуючи, що застосовувався магніт.  Також пломбу неможливо тимчасово видалити з корпусу лічильника, оскільки при знятті руйнується липка поверхня і з’являється надпис «Open void» («відкрито»). У подібних випадках споживач несе відповідальність згідно з діючими нормативними документами.

В оселях вінничан встановлюють пломби-індикатори, з метою запобігання розкраданню гарячої води

Варто звернути увагу, що пломби-індикатори встановлюються за рахунок КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», технічний нагляд здійснюється працівниками теплового підприємства.  



Переглядів: 4621
Поширень: 0