Ямкові ремонти роблять не лише в Україні. Зокрема, у Канаді ситуація з дорогами після зими теж не ідеальна, але тут за короткий термін навчилися ремонтувати асфальтове покриття. Інакше, водії мають право подати до суду! Про особливості роботи дорожньої системи в Канаді розповіли кореспонденти ICTV.

Цікаво, що кожен власник автомобіля в Онтаріо платить чималий збір за подовження реєстрації номерного знаку, а також податок на пальне. За ці гроші у Канаді ремонтують дорожнє покриття, тому автомобілісти мають право вимагати якісні дороги. Держава тут лише слідкує за утриманням доріг, а будують приватні підрядники. Отримують гроші за побудовану дорогу після виконання робіт, за умови відсутності скарг на її якість.

- Якщо людина подала скаргу на яму, ми маємо від 5 до 30 днів аби її залатати, - розповів керівник одного з підрозділів ремонту доріг.

До речі, на відміну від США, у Канаді майже немає платних доріг. Також канадські траси вважаються одними з найбезпечніших у світі. Нагадаємо, що з державного бюджету до спеціального фонду Вінницької області надійшло майже 30 мільйонів гривень на здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування.



Переглядів: 3167
Поширень: 0